Mannen er dømt for overgrep mot fem jenter i alderen 13 til 15 år. Lørdag ble han igjen tatt på fersken da han hadde seksuell omgang med en 14-åring inne på et toalett på Bystasjonen.

I dag ble 26-åringen varetektsfengslet for fire uker.

– Vi mener det foreligger en kvalifisert gjentakelsesfare, og at det vil støte allmennheten om personen går fri, sier politiadvokat Magne Kvamme Sylta.

Dømt for toalett-sex

26-åringen ble lørdag avslørt av en vaskehjelp som hørte lyder fra toalettet inne på Bystasjonen. Hun varslet vekteren, som igjen tilkalte politiet.

— Min klient innrømmer de faktiske forhold, men sier at han ikke var klar over at jenten var under 16 år, sier forsvarer Kaj Wigum.

26-åringen har også tidligere hatt seksuell omgang med en mindreårig inne på et offentlig toalett. Det skjedde inne på en Rema-butikk i 2003. Det 15 år gamle offeret forklarte i Sunnhordland tingrett at han ga henne kontantkort og sigaretter, mens en 13-åring sa hun fikk hasj.

For overgrepene mot de fem mindreårige jentene ble mannen dømt til ett år og seks måneders ubetinget fengsel. Han sonte dommen frem til juni i fjor, og var bare ute på prøveløslatelse da han lørdag ble pågrepet igjen.

Hang rundt ungdomsskolen

Ifølge dommen fra Sunnhordland tingrett misbrukte 26-åringen jentenes tillit for å skaffe seg samleie. Han fikk kjeft av lærerne fordi han stadig hang rundt ungdomsskolen i skoletiden, og brukte i tillegg mobiltelefonen aktivt i rekrutteringen.

Da mannen var 24 år gammel mente en rettsoppnevnt nevropsykolog at han var på 16-årsstadiet, og at han hadde klare symptomer på ADHD. I politiavhør skal gutten ha forklart at han føler han har en for sped kroppsbygning til å ha draget på jevnaldrende kvinner.

14-åringen han nå er siktet for å ha hatt seksuell omgang med, traff han på et chattested på internett i fjor høst. Siden har de holdt kontakten via MSN og på telefon.

I tillegg til lørdagens overgrep er mannen siktet for å ha hatt seksuell omgang med jenten før hun fylte 14 år. Fordi han er dømt for slike forhold tidligere, er strafferammen hele 21 års fengsel.