– Det er helt uvirkelig at vi skulle opp-leve dette, sier Robert Bruntveit.

Det unge ekteparet fra Fyllingsdalen trodde de hadde funnet drømmestedet da de undertegnet kontrakten på boligen i Hatlestad terrasse 42 forrige uke. Her skulle de få bedre plass til seg selv og datteren Lene på halvannet år. Huset var velholdt og flott, og omgivelsene vakre. Robert Bruntveit var klar over at skråningen over husrekken var bratt, men det falt ham aldri inn at det skulle være noen rasfare.

– Jeg tok det som en selvfølge at stedet var sikkert, sier Bruntveit.

Slipper å ta over

Knappe to dager etter at huskjøpet var i boks våknet ekteparet opp til sjokkbe-skjeden.

– Svigermor ringte og fortalte hva hun hadde sett på nyhetene. Jeg slo på pc-en med en gang og så at raset hadde gått der vi hadde kjøpt hus. En stund var vi usikre på om vår bolig var blant dem som var mest ødelagt, men det fant vi ut i løpet av formiddagen, forteller Bruntveit.

Heldigvis fikk paret raskt avklart at de slapp å ta over det ødelagte huset. De opprinnelige huseierne ville ikke binde dem til salget

– Det var veldig viktig for oss at disse to skulle slippe å leve i uvisse. Vi ønsket bare å spare dem for bekymringene, sier Gunnlaug Steine, som ikke synes hun har gjort noe spesielt.

– Det skulle bare mangle. Ingen skal trenge å overta et slikt hus, sier hun.

– Lettelse

Robert Bruntveit er lettet over å slippe å kjøpe boligen i Hatlestad terrasse.

– Vi er jo ikke interessert i dette huset mer, sier han.

Selv om boligkjøpet gikk i vasken, tenker ekteparet mest på beboerne som var skadet og omkommet.

– Materielle skader blir en bagatell i slike sammenhenger. Alt slikt kan erstattes. Det er mye verre med dem som har mistet livet, sier Bruntveit.

I går hadde ekteparet visning på leiligheten i Fyllingsdalen. De er usikre på hvor de kommer til å bo i fremtiden.

– Vi har litt følere ute, men foreløpig tar vi det med ro. Vår situasjon betyr ikke så mye. Det viktigste nå er at familiene som er rammet av raset blir tatt vare på og at noen tar ansvar for det som skjedde, sier Robert Bruntveit.