Todros jobber som steward i SAS. Helgen skulle han tilbringe sammen med sine kone og sine tre barn på Sandsli i Bergen. Men da askeskyen kom smygende, befant han seg i Oslo, og gode råd var dyre.

— Jeg prøve å få plass på busser og tog, men det var ikke mulig. Prisene for leiebil var skyhøye, forteller trebarnsfaren.

Billig

Han lekte litt med tanken på å kjøpe en billig bruktbil, og da han fant en Citroën ZX som var EU-godkjent for to uker siden, slo han til.

— Jeg måtte ut med 12.000 kroner. Det var ikke så mye mer enn det kostet for en leiebil. Siden den nettopp var godkjent, satset jeg på at den ville ta meg trygt over fjellet.

Han fikk kjøpt bilen torsdag kveld. Etter å ha ordnet med omregistrering og forsikring i en fei, la han ut på langtur fredag morgen.

  • Jeg ville ikke kjøre om natten, så jeg overnattet hos min mor. Hun var litt bekymret for kjøreturen min i en gammel bil. Du vet jo hvordan mødre er.

Må overtale konen

Før han dro, ringte Todros rundt til sine kolleger for å høre om noen trengte skyss til Bergen. Det endte med at han kjørte med tom bil, men han var slett ikke alene på veien.

— Det var mye trafikk på veiene. Masse leiebiler.

Etter én pølsemeny, to kopper kaffe, to flasker Cola og to tissepauser er han fremme i Bergen. Det er over leggetid, men barna sitter oppe og venter. De vil ikke legge seg før de har sagt god natt til pappa.

- Hva skal du gjøre med bilen nå da?

  • Jeg vil beholde den, hvis jeg klarer å overtale konen. Hun liker ikke franske biler, så det blir vel min bil dette her.