Leder av BOB mekleravdeling, Wenche Øyan, var strålende fornøyd med salget som stoppet på hele 87 millioner kroner.

— Vi har kun syv leiligheter igjen, og jeg regner med at disse går unna på mandag, da de legges ut til vanlig salg med faste priser. Da blir det først til møllen prinsippet!

Toppleiligheten gikk først Den dyreste leiligheten, toppleiligheten, gikk for 5,7 millioner. Den fikk medlemmet som sto først i køen med det aller laveste nummeret.

Øyan forteller at medlemsnummeret til kjøperen ble registrert for om lag 60 år siden.

— Nummeret er under hundre, men mer presis enn dette vil jeg ikke være. Men de aller fleste som har fått tilslag har arvet medlemskapet etter sine besteforeldre.

— Snittprisen for alle leilighetene var 44000 kroner per kvadratmeter, mens toppleiligheten på 100 kvadratmeter altså hadde en pris på 57000 kroner, forteller hun, men legger til at det fortsatt er et godt stykke opp til Bergens-rekorden på 64000.

Også de minste leilighetene oppnådde god pris. 22 kvadratmeter gikk for mellom 1,2 og 1,45 millioner.

Stor interesse i labert marked - Det har vært en enorm pågang på telefonen de siste ukene. Hele 170 personer meldte sin interesse for de 48 leilighetene, men mange trakk seg etter hvert som leilighetene ble solgt ut.

Hun forteller at det nye denne gangen var at interessentene kunne følge salget på internett. Etter hvert som leilighetene ble solgt ut, trakk mange sin interesse.

— Salget viser at gode prosjekter selger, til tross for at det er mange sentrumsprosjekter for tiden, forteller Øyan.

Hun vil også få med at de leilighetene som er igjen er mellomstore, har flott utsikt mot Holbergsallmenningen og ligger mellom tre og fire millioner i pris.

SLIK SKAL DET BLI: Bergensere sto i kø i går for å kjøpe seg de beste plassene i det gamle HSD-bygget midt i hjertet av Bergen. Ill. BOB.
UTSIKT: Fra leilighetene i de øverste etasjene i bygget er det praktfull utsikt over Vågen og sentrum.
POPULÆRT BYGG
ØRJAN DEISZ