Carl Fredrik Seim måtte nemlig senke prisen fra 11,5 til 9,5 millioner for å få solgt villaen han selv kjøpte for 13 millioner 2001, skriver Finansavisen i dag.

Bergen Byfogdembete bekrefter overfor avisen at budgiver er Johan Fredrik Odfjell og konen Vibeke Aase. Odfjell er styreformann i Orkla, og var nylig i medienes søkelys under maktkampen med direktør Finn Jebsen.

Men Odfjell og konen må vente til 16. mai før kjøpet er helt i boks. Siden dette er et tvangssalg har nemlig Seim en måneds ankefrist etter loven.

— Selv om vi ikke har fått det grønne lyset, så håper og tror vi at dette går i boks. Og vi gleder oss veldig til å flytte, sier en lykkelig Vibeke Aase til Finansavisen.

Paret bor allerede i samme nabolag, og er glad for å beholde nærmiljøet og samtidig komme enda nærmere sjøen.

Den svære eneboligen i Skipanesvegen tilhørte Audun Reksten før den ble kjøpt av Seim, og regnes som en av Bergens flotteste boliger. Likevel har altså prisen sunket med 3,5 millioner siden 2001.

— Sannsynligvis har folk blitt klar over hvor mye oppussing som trengs. Tilstandsrapporten viste at huset var ganske nedslitt, sier Aase - som innrømmer at hun var pådriver for kjøpet:

— Hadde det vært opp til mann, så hadde vi nok kjøpt et mindre hus.

KJØPER: Johan Fredrik Odfjell.
SOLGT: Praktvillaen i Skipanesvegen ligger usjenert til, og har eget svømmebasseng. FOTO: HELGE HANSEN
SELGER: Carl Fredrik Seim.