Løfallstrand skole i Kvinnherad kommune ble solgt til bygdelaget for én krone. Nå foreslår rådmannen å senke prisen og selge flere skoler.

— Ænes skole er mye mindre enn Løfallstrand, og bør gå til en lavere pris. Egentlig burde den gått for mindre enn 50 øre, men jeg har rundet av oppover, sier rådmann i Kvinnherad kommune Trond Sætereng.

Alle kan kjøpe Det er flere skolebygg som ikke er i bruk, og som fører til utgifter for kommunen. Rådmannen vil også selge Holmedalen -, og på sikt Fatland skole.

— Går disse også for 50 øre?

— Vi håper å få litt mer for Holmedalen. Der er det egen gymnastikksal. Politikerne har lenge villet selge til lokale lag eller næringsliv, men det er ikke noen som har meldt seg. Derfor mener jeg vi må selge til høystbydende selv om det ikke er lokale. Prisen blir kanskje ikke så høy om bare en byr, men vi må jo ikke selge.

Ænes grendalag har meldt sin interesse for å kjøpe skolebygget på Ænes. Sætereng ser det som en formalitet før laget punger ut med 50-øringen.

— De har pusset opp og bygget på skolebygningen på dugnad. Det er rimelig at de får overta for en billig penge, sier han.

Formannskapet bestemmer

I dag blir Fatland skole brukt i kommunens regi. Men Sætereng sier bygget er større enn det kommunen har brukt for og at det ligger avsides til.

— Finner vi et bedre egnet sted vil det være bra å selge også denne gamle skolen til noen som kan bruke den.

Skolebyggenes fremtid blir avgjort i formannskapsmøte i Kvinnherad kommune 6. oktober.