— Vi ringte inn russiske, ukrainske, polske og tsjekkiske damer til hotellet. Kameraten min talte 22 stykker, men jeg kjøpte bare seks. De fineste.

Slik forteller en middelaldrende mann hvordan han og en venn hadde bursdagsfeiring på et hotell i Bergen. Nå er han tilbake der festen fant sted.

— Dette hotellet er et eneste stort horehus. Jeg har sikkert vært på 10-12 av disse rommene tidligere. Dette er et godt sted for kvinner som selger seg, sier han og setter seg godt til rette i sofaen på tomannsrommet.

Les også: 14 menn og 14 kvinner tatt for sexkriminalitet

Notisblokk med damenavn

Mannen er godt voksen, singel og uten barn, så vidt han vet. Han vil ikke bli nærmere skildret, fordi han er redd for å bli kjent igjen.

Med seg har han en notisblokk hvor han har skrevet navnet på kvinnene han har kjøpt den siste tiden. Han viser to utrevne sider, tettskrevet med navn. Og en liten kommentar bak enkelte av dem. Asia, Nadia, Natasja, Anja og Karin. Sistnevnte er lys og pen. Jessica står uthevet og har lys hud. Hun er 19 år.

— Jeg liker dem best unge og pene.

— Det finnes vel flotte voksne kvinner?

— De er ikke flotte på en sexy måte, avviser mannen.

9000 kroner på en kveld

Sexkunden beskriver seg selv som avhengig av damer, noe også den nevnte bursdagen hans for noen måneder siden bar preg av.

— Vi begynte å ringe etter damer. Noen kom og noen gikk etter hvert som de fikk nye kunder på telefonen. Vi tok noen drammer sammen med dem som ble. Etter hvert begynte vi å velge ut hvem vi ville ligge med. De seks damene jeg lå med den natten, kostet meg 9000 kroner, forklarer mannen.

Han følte seg som en hip-hop-konge i en musikkvideo på MTV omkranset av vakre kvinner.

— Bare at på MTV er det skuespill. På hotellrommet hos oss var det ekte, sier han.

- Fornøyde jenter

Kvinnene han var sammen med var alle oppringt fra det samme nettstedet. De fleste var østeuropeere.

— Hva tror du er årsaken til at de kommer?

— De er jo her for å tjene penger, men jeg tror også at de synes det var hyggelig. Vi hadde en veldig fin fest.

— Hva tror du kvinnene synes om deg?

— De liker meg veldig godt. De vet at det ikke blir noe tull. Jeg behandler dem godt. Og så tror jeg også at jeg gjør en jobb de selv er fornøyd med. Kvinnene er alltid blide når jeg er sammen med dem, selv om jeg selvfølgelig skjønner at jeg ikke hadde fått så unge, flotte damer om jeg ikke hadde betalt for dem. De ser nok på meg som en person med penger, sier han.

Hjertevenn og hallik

Sexkunden er fullt klar over at en god del av kvinnene har bakmenn. Det merker han fordi mange reiser etter bestemte ruter som de ikke selv bestemmer over.

— Spørsmål om bakmenn er et ikke-tema, men jeg skjønner på mange av dem at de har halliker. I noen tilfeller, spesielt i de østeuropeiske miljøene, hører jeg at unge jenter i begynnelsen av 20-årene har kjærester som står over dem. Hjertevennen deres er også hallik, sier han.

— Noen mener at menn som deg er med på å skape et marked der fattige kvinner fra u-land blir utnyttet. Hva sier du til det?

— Jeg er ikke borti de fra u-land. De jeg kjøper er ofte oppegående kvinner med god utdannelse.

Avhengig

Etter å ha stilt spørsmålet en gang til, og vist til at han har flere thailandske kvinner på handlelisten sin, kvinner som ofte kommer fra fattige kår, svarer han på denne måten.

— Jeg som person betyr ingenting i dette markedet. Dersom ikke jeg takker ja, gjør noen andre det. Skal liksom jeg opptre som en hellig... ku, og takke nei til en skjønnhet som vil selge seg?

— Hvordan vil du beskrive livet du lever?

— Det er som en slags hobby. Noen bruker penger på båt og hytte. Jeg bruker pengene på dette. Siden det meste andre er nedbetalt, har jeg en del lommepenger til overs.

— Hvor mye penger kan du ha brukt på sexkjøp?

— Sikkert godt over hundre tusen kroner de siste årene.

— Hvorfor kjøper du sex?

— Jeg er avhengig av damer. Dersom jeg ikke får meg en, føler jeg meg ikke vel. Det er mye mer lettvint å kjøpe damer enn å gå på byen og sjekke dem opp. Det koster gjerne 3000 kroner, men det er mye enklere, sier han.

Er det ok å kjøpe sex? Si din mening i kommentarfeltet under!

AVHENGIG AV KVINNER: - Noen bruker penger på båt og hytte. Jeg bruker pengene på dette, sier en sexkunde BT har møtt på et hotellrom i Bergen.
Høvik, Tor