I formiddag ble storverket båret inn og satt på plass i Pepperkakebyen, forøvrig like ved siden av kontrolltårnet på Herdla flyplass.

Om det også blir plasseringen når Pepperkakebyen åpner offisielt torsdag, er uklart.

— Dette er ikke hva som helst. Korskirken er konstruert helt fagmessig og i overenstemmelse med SINTEFs byggeforskrifter for pepperkakehus, forsikrer Halvor Nordhaug.

Limpistol

Biskopen bedyrer at han har svinget kjevlet under bakingen, men innrømmer ellers storsinnet at damene på bispedømmekontoret, Solveig Jansen og Agnes Vevle Tvinnereim, har gjort den største innsatsen.

— Limpistol måtte til for å koble bygningselementene sammen, sier Agnes Vevle Tvinnereim.

De oppmerksomme vil også få med seg at Korskirkens to fløyer står skjevt mot hverandre, slik Korskirken også er bygget i virkeligheten.

Mindre målestokk

Ingen ting er altså overlatt til tilfeldighetene. Folk strømmer til kirken, i form av seigmenn, og biskopen selv, også seigmann, står ved kirkedøren og ønsker velkommen, lett kjennelig med sin hvite krage.

Så får det heller våge seg at Kirkens Bymisjon allerede i går var innom Pepperkakebyen og avleverte sin pepperkakemodell av, ja nettopp, Korskirken.

Riktignok i litt mindre målestokk.

HILSEN FRA STAVANGER: I dag kom også Stavangers pepperkakebyhilsen vel frem til Bergen. Ordfører Leif Johan Sevland ga en profesjonell kokk i oppdrag å lage en modell av Valbergtårnet, et tidligere branntårn, som står innerst i Vågen i Stavanger. Overrekkelsen ble foretatt av Stavanger-ordførerens politiske rådgiver, Benedicte Staalesen. Bergens varaordfører, Trude Drevland, tok i mot. Hun som holder modellen på fanget er pepperkakebyoverarkitektmester Kjersti Hjelmeland Brakstad.