Kjetil Skjerven (53) sto like ved da huset hans raste ut i elven i går. Han hadde egentlig tenkt seg inn i huset, i et forsøk å berge uerstattelige, gamle bilder av barna, men området var da avsperret.

— Jeg tok meg en tur ned for å se om det var mulig å komme seg inn i huset. Og mens jeg står ved sperrebåndet og snakker med en person, ser jeg at huset bare tipper fint ut i elven og forsvinner. Det fløt i hel tilstand ned til broen, og der ble det knust, forteller han.

GRAFIKK: HEIDI GROTLE

— En tror ikke det en ser

Fremdeles forsyner elven Opo seg av jordmassene langs elvebredden. Mens Skjerven peker og forklarer, går det et ras på den andre siden av elven.

— Der nede var det hus, tomt og garasje, og nå ser det bare ut som det har vært elv der hele tiden, sier Skjerven mens han peker og forklarer.

— Hva tenker man når man ser huset sitt flyte ned elven?

— En tror ikke det en ser, rett og slett. Jeg ble helt satt ut. Jeg satte meg i bilen og kjørte stille og rolig opp til min kjære mor. Det er tragisk.

Totalt forsvant fem hus i vannmassene da Opo gikk over sine bredder i natt.

Glad ikke liv gikk tapt

Området Hjøllo i Odda, der Skjerven bor, er spesielt hardt rammet.

På nabotomten til Skjerven står bare murene igjen. Området mangler også veiforbindelse, ettersom broen har kollapset, og elven har gravd ut så mye at 17 hus er evakuert.

53-åringen skryter av innsatsen til politi og redningsmannskaper.

— De var kjapt ut og fikk oss evakuert. Jeg tenker i ettertid at alt det materielle, det går det an å kjøpe nytt. Et liv går det ikke an å kjøpe nytt. Vi er veldig glade i Odda for at det ikke har gått noen liv.