Etter at 23,5 prosent av stemmene i Bergen var talt opp, hadde Sp fått 2,5 prosent, som riktignok var en tilbakegang på 0,1.

Det startet dårlig. Da de første kretsene ble talt opp, befant Senterpartiet seg i kategorien «andre», men etter hvert greide Sp å klatre oppover til 2 og litt over. Men den ene plassen partiet har i bystyret i dag, var langt fra sikret da BTs 1. utgave gikk i trykken.

— Det viktigste for oss er å sikre den plassen som vi i dag har i Bergen bystyre, sier Kjersti Toppe til Bergens Tidende.

Toppe er fra Åsane, bydelen i nord, og hun innrømmer at det har bydd på visse vansker å markedsføre en såpass kontroversiell sak som bybanen i den nordre bydelen.

— Men bybanen skal jo også komme til Åsane etter hvert, sier hun.

Dersom Kjersti Toppe klarer å beholde plassen helt ut, overtar hun bystyresetet etter Nils Arild Johnsen, som har sittet i bystyret siden 1991.

— Jeg lovet allerede den gang at jeg bare skulle ta på meg to bystyreperioder. Nå ble det tre, men nå får det være nok, sier Johnsen, som likevel ikke helt har gitt opp håpet om å kunne fortsette som byråd for byutvikling dersom plassen i bystyret sikres for Kjersti Toppe.

Men da må dagens koalisjon klare å holde stillingen sånn noenlunde.