Siri Berteig (21) hadde gått og lagt seg da det plutselig begynte å ringe voldsomt på dørklokken like før klokken to natt til fredag.

— Hørte ingen alarm

Først trodde hun det var et nachspiel som var ute av kontroll. Men så kjente hun svilukt. Berteig sprang inn på rommet til Iris Maria Tufta (21), som hun deler leilighet med.

— Jeg ristet i henne og sa vi måtte komme oss ut, sier Berteig.

PÅ PLASS: Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 01.48. Klokken 02.05 var den meldt slukket.
GERHARD FLAATEN

De to studentene kom seg ned fra fjerde etasje av bygården i Vestre Holbergsallmenningen. Utenfor var allerede mange av beboerne, flere av dem studenter, evakuert.— Vi hørte ingen brannalarm eller noe. Tenk hvis det hadde begynt å brenne mens vi sov, sier Berteig.

Det var Linn Bånrud (19) som ringte brannvesenet. Da hun kom hjem fra fest og skulle åpne ytterdøren, merket hun at det var mye røyk i gangen.

Hun fikk varslet de hun bor med, før hun ringte 110.

— Hun fikk beskjed om å evakuere beboerne sammen med politiet, sier brigadeleder Kjell-Ove Christophersen, som leder brannfolkene på stedet.

Raskt slukket

Ni brannbiler og en rekke politifolk rykket ut. Brannmeldingen kom fra et brannsmittestrøk, og da tar brannvesenet ingen sjanser.

Røykdykkere tok seg inn til rommet hvor røyken kom fra i første etasje, og fikk slukket brannen raskt.Den startet ved en varmtvannsbereder på et rom som går ut mot bakhagen, ifølge brigadelederen.

Det skal ikke ha vært stor røykutvikling fra brannen.

Klokken 03.30 hadde brannvesenet gitt seg på stedet etter å ha ventilert ut røyken, og beboerne fikk gå tilbake til sengene sine.

Ifølge operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt var det ikke åpne flammer, men isolasjon ved varmtvannsberederen som hadde blitt svidd og lagde røyk.

STORUTRYKNING: Ni brannbiler rykket ut til brannen i Vestre Holbergsallmenningen natt til fredag.
GERHARD FLAATEN
INGEN ALARM: Her i et rom i første etasje som går ut til bakhagen startet brannen. Ingen av beboerne bt.no snakket med hørte noen brannalarm.
GERHARD FLAATEN