To ganger ble den notoriske trafikkforbryteren stoppet av politiet uten førerkort. Først da han ble stoppet for tredje gang fant de ut at han var på rømmen.

— Jeg vet ikke hva som har skjedd, her må det ha vært svikt i rutinene, sier politiadvokat Sidsel Huse.

— Dette må ha vært en glipp, det skulle ikke ha skjedd, sier politioverbetjent Jan Gunnar Bøe ved Trafikkavsnittet på sentrum politistasjon.

Den notoriske lovbryteren (48) burde være kjent for de fleste. Men tydeligvis ikke for politibetjentene som stoppet ham 13. og 14. januar i år.

Under rutinekontroller kaller patruljen av og til opp operasjonssentralen for å sjekke enkeltpersoner. Det ble ikke gjort. Bilder av etterlyste blir også gjennomgått før patruljene reiser ut. Men ingen har gjenkjent 49-åringen, verken i Fjell eller i Lars Hillesgate.

— Det blir en vurdering fra sak til sak om vi sjekker opp de som blir stoppet i kontroller, sier Bøe.

Stoppet tre ganger

Først på søndag fant politiet ut at mannen de hadde stoppet hadde vært på rømmen en måned. Det var tredje gang han ble stoppet i en bil den uke.

Da ble mannen tatt på Laksevåg for å kjøre 102 kilometer i timen i 80-sonen. Det skjedde i en tyvkoblet bil.

Han ble også stoppet i Fjell tirsdag 13. januar og i Bergen sentrum 14. januar. Da hadde han vært på rømmen siden 12. desember. Han stakk da han fikk en fem timers velferdspermisjon for å kjøpe julegaver.

Det skjedde bare en drøy uke før varetektsperioden hans gikk ut.

I dag ble han varetektsfengslet i fire uker. Begrunnelsen er gjentakelsesfaren.

— Vi mener at han er en risiko i trafikken og at han mangler respekt for trafikkreglene, sier politiadvokat Huse.

Notorisk

48-åringen er dømt 24 ganger før, hovedsakelig for å ha kjørt for fort, kjørt uten førerkort, kjørt i ruset tilstand og tyveri av biler og andre verdisaker.

Den uføretrygdede 48-åringen har forklart politiet at han aldri har hatt førerkort. Og at han ellers lever av å selge og kjøpe biler.

Senest 28. november i fjor ble han dømt til ti måneders fengsel. Blant annet for:

  • 25 tilfeller av kjøring uten førerkort.
  • 23 tilfeller der han har kjørt for fort.
  • Fem tilfeller av bruk og besittelse av narkotika.
  • To tilfeller av kjøring i ruset tilstand.
  • To ganger skal han ha nektet å stoppe for politiet.”Bilfører har ikke noen respekt for andres eiendom eller for reglene for er fastsatt for å opptre som bilfører.” skriver Nordhordland tingrett i dommen. De slår også fast at han er tatt så mange ganger for kjøring uten gyldig førerkort at ”kjøringen i seg selv kvalifiserer til fengselsstraff”.