Jonas Alexander Eriksen (31) er av juryen i Gulating lagmannsrett kjent skyldig i knivdrapet på Kai Albert Foss (31) i februar i år.

— Straffen ble 12 års fengsel, som i tingretten, bekrefteraktor i saken, førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen, overfor BT.

Foss (31) døde etter at han ble stukket i hjel utenfor Eriksens kjellerleilighet på Brattholmen.

Hevdet nødverge

Eriksen ble i september dømt til for drapet i Nordhordland tingrett, men anket dommen.

Han har hele tiden hevdet at han handlet i nødverge den aktuelle natten.

— Min klient har holdt fast på sin forklaring om at han brukte kniven for å forsvare seg selv, og at han dermed handlet i nødverge, sa tiltaltes forsvarer, advokat Randulf Schumann Hansen, da ankesaken startet i Gulating lagmannsrett tidligere denne måneden.

Eriksen og Foss skal ha kranglet på telefon, før det endte med en konfrontasjon utenfor den drapsdømtes bolig.

- Skled på isen

Da Foss og tiltalte møttes utenfor huset, har tiltalte hevdet at han gled på det glatte underlaget og rett i Foss. Begge skal da ha havnet på bakken. Tiltalte hadde med seg en kniv fra kjøkkenet da han gikk ut for å møte Foss.

Eriksen har forklart at Foss fikk tak i kniven, og stakk ham først. Det er på det rene at den tiltalte 31-åringen hadde et ganske stort kutt i underarmen da politiet kom til drapsåstedet.

— Et sentral spørsmål for juryen er hvem som stakk først, sa forsvarer Schumann Hansen da ankesaken startet.

Hans klient ble imidlertid ikke trodd på at han handlet i berettiget nødverge.

Må betale oppreisning

Etter at juryen har funnet Eriksen skyldig, vil lagmannsretten avgjøre hvor mye han skal betale i erstatning til de etterlatte.

I tingretten ble han dømt til å betale rundt 600.000 kroner i erstatning og oppreisning til Foss’ samboer og hans foreldre.

DREPT: Kai Albert Foss døde etter å ha blitt knivstukket.
PRIVAT