Forretningsmannen og en av hans kvinnelige ansatte omkom i ulykken, etter det bt.no får opplyst.

Også en annen ansatt, en 55 år gammel mann, satt i bilen. Han ble fraktet i luftambulanse til Haukeland universitetssykehus, der tilstanden hans onsdag morgen ble betegnet som alvorlig, men stabil. Han får behandling på intensivavdelingen.

De ansatte i firmaet som forretningsmannen har ledet, ble informert i går kveld.

Følget på tre personer var på forretningsreise da bilen deres frontkolliderte med et vogntog. Det bekrefter en representant for selskapet overfor bt.no.

Saken fortsetter under videospilleren.

Pårørende ikke varslet

Ulykken skjedde på E16 ved Bolstad i Voss kommune litt før klokken 17 tirsdag. Politiet har bekreftet at en kvinne og en mann er omkommet, men ønsker ennå ikke å gå ut med identiteten til de omkomne. Det arbeides fortsatt med å få varslet pårørende.

Ifølge vitner var personbilen på vei mot Voss da den kolliderte med et vogntog med to containere på vei vestover. Et annet vogntog kjørte rett bak personbilen, og tilhengeren på dette vogntoget ble også truffet av containertransporten.

Ingen av vogntogførerne ble skadet.

Veien stengt

Ulykkesstedet ligger like vest for Vassendatunnelen på E16 i Voss kommune. Veien ble stengt ved ulykkesstedet, som ligger et par kilometer øst for Bolstadøyri.

E16 mellom Dale og Evanger bru var stengt i flere timer etter ulykken, men er nå åpnet igjen.

UTRYKNING: Ambulanser og brannbiler fra Voss rykket ut til ulykken. Foto: Arnstein Karlsen
LUFTAMBULANSE: En skadet person blir overført til ambulanse ved Luftambulansens landingsplass på Grønneviksøren. Foto: Sonja Ystaas