GUNNAR WIEDERSTRØM

«Arbeiderpartiet i Bergen har ved hver valgkamp en såkalt skrivegruppe i aktivitet. Selv har jeg vært med i noen av dem. Når nå fremtredende lederpersonligheter i Arbeiderpartiet står frem og bedyrer at de ikke «har hørt om» såkalte fiktive leserbrev, forbauser det meg unektelig en hel del», skriver Holme i et debattinnlegg i dagens BT

Lite skriveføre partifeller.

— Jeg har hørt om slik innlegg i regi av partiet, sier Holme.

Holme sier at han har skrevet leserinnlegg for travle, høyt profilerte, men lite skriveføre partifeller.

— Jeg skrev ikke under fiktivt navn, men jeg utelukker ikke at leserbrev jeg har skrevet i skrivegruppen har havnet i spaltene under fiktivt navn.

Holme skriver også at han har hørt om at den samme skrivegruppen «... skriver innleggene både for og mot i en bestemt sak, simulerer innlegg fra politiske motstandere og slik bidrar til å «drite ut» et politisk parti en vil til livs».

Odd Rambøl, som leder Arbeiderpartiet i Bergen sier han aldri har hørt snakk om slike skrivegrupper. Rambøl og Holme var i en årrekke aktive medlemmer av det samme lokallaget i Bergen, Holme var sågar leder.

— Det var gått nesten 20 år fra jeg sist satt med et lederverv i partiet til jeg ble valgt på nytt i år. At noen skrev leserbrev for kandidater har nok skjedd, men dette andre Holme kommer med overrasker meg litt, sier Rambøl.

Roser Høyre

Ap-lederen sier han ikke kjenner til at dette skal ha foregått.

— Men jeg kan ikke utelukke at noen kan ha gjort det.

Holme roser Høyre for at partiet har bidratt til å løfte de falske leserbrevene frem i lyset, men han mener partiet med fordel kan feie for egen dør.

— Våre innlegg er i stor grad produsert av dem som signerer de, men det pågår informasjonsutveksling med partisekretariatet. Det skjer også at sekretariatet kommer med mer omfattende bidrag, sier leder for Bergen Høyre, Torbjørn Hansen.

— Hva med fiktive leserinnlegg i partiets regi?

— Jeg kjenner ikke til det, men kan ikke utelukke at partifeller har skrevet leserinnlegg under fiktive navn, sier Hansen.