Hva statsminister Jens Stoltenberg vil si til de inviterte Hardanger-ordførerne, byrådsleder Monica Mæland og fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg er fortsatt uvisst. Ingen av ordførerne BT snakket med i går hadde en klar formening om hva Stoltenberg kommer til å si.

Jeg synes det er spesielt at så mange fra Vestlandet må reiser til Oslo når det hadde vært naturlig at reisefølge gikk andre veien

Byrådsleder Monica Mæland

— Jeg er veldig spent, men vet ikke hva møte vil inneholde, sier Astrid Farestveit Selsvold (Ap), ordfører i Kvam herad.

  • Jeg har ingen forhåpninger om at vedtaket blir omgjort. Men kanskje kan det komme endringer som kan hjelpe, spekulerer Anved Johan Tveit (Sp), ordfører i Eidfjord.

«Feil sted»

Byrådsleder Monica Mæland (H), i Bergen, mener plasseringen av møtet var feil.

  • Jeg synes det er spesielt at så mange fra Vestlandet må reiser til Oslo når det hadde vært naturlig at reisefølge gikk andre veien, mener hun.

Om møtet forventer byrådslederen ny dialog.

  • For oss i Bergen er det viktig å være tydelig på at vi trenger en sikker strømforsyning. På den andre siden kommer spørsmålet om hvordan vi skal sikre forsyningen. Jeg forventer en ny tydeligere begrunnelse for hvorfor sjøkabel-alternativet ikke er godt nok utredet. Eller at Stoltenberg snur og sier dette var dumt, og tar en ny vurdering, forteller Mæland.

Snuoperasjon?

  • Jeg har brukt helgen til å spekulere om denne invitasjonen er starten på en snuoperasjon fra regjeringen, sier Os-ordfører Terje Søviknes (Frp).

Han håper møtet ikke blir nok et fora hvor gamle påstander blir brukt på nytt.

  • Hvis de gjør det blir jeg matt. Det vil være en hån mot oss om Stoltenberg kaller oss til Oslo for å fortelle oss noe vi vet, mener han.

Selv vil han servere Stoltenberg følgene budskap:

  • Ta en «time out», og hent inn ny kompetanse, helst fra utlandet, som kan se på saken med friske øyne.

Hva tror du skjer på møtet i dag? Delta i diskusjonen her.