— Det er et aldri så lite julemysterium, sier Joachim Madsen i Postens julegaveservice.

Det skjer hvert eneste år, men som oftest klarer de å etterforske seg frem til svaret - den rettmessige eieren. Og oppklaringsprosenten er høy.

— På landsbasis dukker det vel opp mellom 200 og 300 slike hvert eneste år. Vi finner frem til 80-85 prosent av eierne, sier Madsen.

Gave uten eier

En av årets nøtter som de imidlertid ikke har klart å knekke, er disse fire gavene. Julekortet røper at de skal gis til «onkel» og Laila i Bergen, med hilsen fra Maya og Hanne. Pakken ble postet på Jessheim, men mangler adressen til både mottaker og avsender.

— Det er fire julegaver i én pakke. Vi har forsøkt å nøste i det, men har ikke klart å spore opp noen av dem, sier Madsen.

To av pakkene er på størrelse med en CD, og kan være gavekort eller noen lignende. De to andre er mindre, Madsen tipper smykker eller pyntegjenstander. Gavene er pent innpakket. På Posten har de forsøkt å riste på pakkene, uten å bli særlig klokere.

— Det er umulig å foreta en kvalifisert gjetning, sier Madsen.

Ber om hjelp

De håper nå at en onkel eller en Laila i bergensområdet, som har familie i Jessheim-traktene og kjenner Maya og Hanne, leser dette.

— Vi har ringt rundt, men de vi har ringt har ikke kjennskap til dette, sier Madsen, og legger til at det er såpass mange Hanne og Maya på Jessheim at det er vanskelig.

På nettsidene til Postens julegaveservice ligger en oppdatert liste over gaver uten eier.

— Dette skjer hvert eneste år, det er derfor vi har denne tjenesten. Vi gjør det vi kan internt først, men av og til er det ikke nok, sier han.

Kan du hjelpe Posten? Ring 23 14 90 90.