Dette er et bilde fra Åsane Historielags fotosamling som vi vet veldig lite om. Vi vet ikke hvem som eier originalbildet, ei heller hvem som er avbildet. Bildet viser trolig mor, datter, tre sønner og et lite barn utenfor huset til Vemund eller Mons Tertnes.

Det vi vet, er at jenten til høyre på bildet også var med på et annet bilde fra Tertnes, som viste en ukjent ungeflokk nedenfor huset til Besse Tertnes. Da det bildet ble lagt ut som ukens ukjente bilde, trodde vi det var fra rundt 1915. Dette viste seg å være feil, for den eneste som til nå er identifisert på det bildet, var Jens Hilmar Tertnes (1912-1989) som står til høyre på bildet. På dette bildet var han trolig midt i tenårene, altså må bildet være fra andre halvdel av 1920-tallet.

Dette familiebildet fra Tertnes må altså være fra andre halvdel av 1920-tallet. Vi vil gjerne vite hvem som er avbildet og hvem som er eier av bildet i dag.

Vi håper at noen av BTs lesere har gode kunnskaper om Tertnes!

Skriv en kommentar under, eller send en e-post til Marianne Herfindal Johannessen

Vi minner også om at det ligger flere uløste bildegåter under Ukens ukjente bilder.

Samler til Åsane-bøker

Medlemmer av Åsane Historielag og Åsane bygdeboknemnd samler fortsatt inn gamle bilder fra Åsane. Enkelte av de nyinnsamlede bildene er allerede brukt i det første bindet av den nye Åsaneboken, Åsane i fortid og nåtid. Flere vil bli brukt i de neste bindene (slektshistorien) som skal utgis fra høsten.

Lenker:

Åsane Historielag om gårder i Åsane **Åsane Historielag om Tertnes

Besøk Åsane Historielag

Åsane Historielag side om ukjente bilder**

Aktuelle lenker på Bt.no/asane:

Ukens ukjente bilder **Ukjent ungeflokk på Tertnes

Ukjente i Tertnes bedehus

Samler Åsane i bilder**