I rettssal 4b ble advokaten presentert for en lang, omfattende og svært grov tiltalte. En tiltale som forteller om en familie som må ha levd i et helvete gjennom mange år.

Advokaten skal ifølge tiltalen ha vekket sin daværende kone og eldste sønn gjentatte ganger om natten og holdt dem våkne.

Han skal ha spylt sin kone med en hageslange mens hun lå og sov, og gnidd en urintruse i ansiktet på sønnen. Gjentatte ganger skal de ha blitt utsatt for voldshandlinger av ulik karakter.

I går var det dagen da advokaten skulle forsøke å rette opp inntrykket.

— Problemene som har vært skyldes at jeg har hatt forhold til andre kvinner og at jeg har vært mye borte fra hjemmet. Det beklager jeg, sa advokaten med sikker stemme.

— Men jeg har aldri sparket, lugget eller dunket hodene deres mot vegger slik det står i tiltalen. Det stemmer overhodet ikke.

Velkledd og velformulerende parerte advokaten i tur og orden de grove anklagene som rettes mot ham.

— Jeg har slått henne en gang i ansiktet. Bakgrunnen var at hun hadde vært utro, forklarte han om sin eks-samboer.

— Med så mange kvinnehistorier, er det ikke litt spesielt at nettopp du reagerer på utroskap? spurte aktor.

— Jeg hadde ikke vært utro mot henne da dette skjedde, svarte advokaten.

Sønnen hevdet han å ha slått bare en gang. Bakgrunnen var at han hadde vært ufin ved kjøkkenbordet og kalt sin far for en «jævlig idiot».

— Jeg har nok vært litt streng med ham. Et par ganger har jeg geleidet ham på rommet, men aldri brukt vold utover den ene gangen.

Retten fikk høre om en far som har vært mye borte på grunn av jobben, og som har skapt mye dramatikk på grunn av kvinnehistorier. Om en sønn som fikk er dårlig forhold til sin far, og som med alderen begynte å ta igjen. Sønnen utviklet også med årene et rusproblem som skapte konflikter.