Voldtekten skal ha skjedd natt til 9. august i år. Mindre enn en time senere tok kvinnen kontakt med politiet. Hun ble avhørt, og sendt til undersøkelse på voldtektsmottaket. To dager senere sikret politiet spor i kvinnens leilighet. De tok med seg sengetøyet og klærne hennes.

Siden har det skjedd lite i saken.

– Hun gjorde alt riktig

Mennene ble ikke tatt inn til avhør etter anmeldelsen. Journalisten ble avhørt først 4. oktober på en annen kant av landet. Forretningsmannen har ennå ikke forklart seg for politiet.

– Jeg føler at politiet ikke tar meg på alvor, at jeg ikke blir trodd. Og jeg tror det er fordi den ene av dem er en kjent person, sier den 21 år gamle kvinnen.

Hun sliter veldig etter det som skjedde den varme natten i sommer, og går jevnlig til samtaler hos terapeut på voldtektsmottaket. Først var hun sykemeldt en måned. Nå er hun i arbeid, men hun tenker ustanselig på saken og er frustrert over at ingenting skjer.

21-åringen får støtte av sin bistandsadvokat Line Ingebrigtsen.

– Denne jenten gjore alt riktig. Hun gikk til politiet like etterpå og var på voldtektsmottaket. Likevel følger ikke politiet opp den taktiske etterforskningen. Det er sterkt kritikkverdig at det går to måneder fra anmeldelse til den ene blir avhørt, mens den andre ennå ikke er avhørt, sier Ingebrigtsen.

Hun mener at raskt gjennomførte avhør er spesielt viktig i en sak der to personer er anmeldt for å ha utført et overgrep sammen.

– Hvis de hadde tatt dem inn til avhør umiddelbart, kunne forklaringene blitt satt opp mot hverandre. Nå har disse mennene fått en god mulighet til å samordne forklaringene sine, påpeker Ingebrigtsen.

– En alvorlig sak

Hun karakteriserer saken som alvorlig, og har tatt den manglende etterforskningen opp med politiet både muntlig og skriftlig.

– Det er ikke noe annet jeg kan foreta meg i saken enn å presse på, sier Ingebrigtsen.

21-åringen ble også overrasket og oppgitt da hun i sitt andre avhør fikk beskjed om at hun ikke hadde krav på bistandsadvokat. Etter en uke kontaktet hun likevel advokat Line Ingebrigtsen fordi hun følte at hun trengte hjelp.

– Det var uheldig at hun fikk en slik beskjed, all den tid det viste seg at hun hadde krav på bistandsadvokat, sier Ingebrigtsen.

– Tror du det har påvirket politiets arbeid at en kjendis er involvert?

– Det vil jeg ikke mene noe om, sier Ingebrigtsen.

Hun har representert mange voldtektsofre, og beskriver det som tilfeldig hvor mye arbeid politiet legger ned i hver enkelt sak. Hun kjenner blant annet saker som er svært like denne, som har fått langt høyere prioritert.

– De fleste voldtektssaker blir etterforsket veldig bra, men noen blir som denne. Mitt inntrykk er at det avhenger av ressurssituasjonen i politiet til enhver tid. Jeg mener denne saken burde vært mye høyere prioritert, sier Ingebrigtsen.

Politiet tar ikke selvkritikk

Politiet tar ikke selvkritikk på etterforskningen i saken.

– Vi har gjort det vi skal i denne saken. Her handler det om at politiet og kvinnen har ulik oppfatning av saken, sier politijurist Trond Eide, som er ansvarlig for saken.

– Hvorfor er den ene av de to fortsatt ikke avhørt, mens den andre ble avhørt nesten to måneder etter anmeldelsen?

– Dette er omstendigheter vi ikke er herre over. De har ikke vært her i byen, sier Eide.

– Men de var i byen etter episoden. Hvorfor ble de ikke pågrepet og avhørt med en gang?

– Vi mente vel at det ikke var grunnlag for pågripelse.

– Men dere har anledning til å ta dem inn til avhør likevel?

– Jo, vi kunne det hvis forholdene lå til rette for det. Det vet jeg ikke om de gjorde, sier Eide.

– Kvinnen føler at dere ikke tar henne alvorlig, og at saken ikke prioriteres fordi den ene av de to anmeldte er en kjendis?

– Det har ingenting å bety. Vi behandler alle likt, sier Eide.