Britt Mo satt i frokosten lørdag morgen da noen ringte på døren.

— De spurte om vi har en rød bil. Jeg svarte ja litt sånn spørrende. Da sa de «Det ligger et tre over den», forteller Mo til bt.no.

Pill råttent

Mo og mannen Nils Ivar Erdal var lørdag formiddag ute og så på skadene sammen med barna Olav (5) og Trygve (3).

Det kjempestore treet er tilsynelatende pill råtten, men de uheldige bileieren ante ikke at det burde vært sikret eller felt.

— Vi hadde ingen mistanke om at treet burde felles, sier mamma Britt.

RYDDET VEKK: Her er treet ryddet bort fra bilen lørdag formiddag. Men man kan vel trygt si at det har satt sine spor. Bileier Nils Ivar Erdal tok naturens herjinger med fatning.
Chris Ronald Hermansen

— Hellet i uhellet er at dette er nummer 2-bilen vår. Egentlig tenkte vi å parkere hovedbilen på den plassen i går kveld. Da kunne vi ikke reist på den planlagte juleferien vår mandag.

To mann fra bydrift var lørdag formiddag i full sving med å rydde bort treet fra bilen. En bil til fikk skader, men ubetydelige sammenlignet med familien Erdal Mos bil.

- Ganske kaotisk

Ramponerte biler er langt fra de eneste konsekvensene av vinden. Politi og brannvesen har hatt en stri tørn både i natt og morgentimene lørdag.

Det har vært en rekke kansellerte ferge- og hurtigbåtavganger. Og som bt.no skrev lørdag morgen, ble flere båter i Os knust i nattens uvær.

Ved Hatvik kai forteller brannvesenet om «ganske kaotiske forhold».

— Det var en båt som hadde slitt seg i 05.30-tiden lørdag morgen. Det var farlig for folk der, men flere prøvde å redde båter som var i ferd med å slite seg, fortalte vakthavende ved 110-sentralen i Hordaland lørdag morgen.

Trailer blåste over ende

Her er noen andre vindhendelser fra lørdagen:

  • I 08-tiden lørdag rykket brann, politi og lege ut til en trailer som regelrett blåste over ende i Kvinnherad.
  • I Løvstakkveien lørdag morgen ble det meldt om et stillas som svaier i vinden og løse takplater.
  • I 09-tiden rykket politiet ut til et veltet arbeidsgjerde i en passasje mellom Lars Hilles gate og Rasmus Meyers Allé i Bergen.
  • I 11-tiden ble det meldt om et løst trafikklys i Årstadvegen ved det nye Odontologibygget.
  • En bt.no-tipser forteller om flere strømbrudd i området Tørvikbygd-Strandebarm natt til lørdag og lørdag morgen. bt.no har foreløpig ikke fått bekreftet det av BKK.
MIDT I SENTRUM: Også midt i Bergen by har vinden markert seg natt til lørdag og lørdag. Dette veltede arbeidsgjerdet ved Lille Lungegårdsvann, i passasjen mellom Lars Hilles gate og Rasmus Meyers allé, måtte politiet rykke ut til lørdag morgen.
Ørjan Torheim