Etter en badetur med sine to sønner, kastet den lidenskapelige hobbyfiskeren snøret uti mest for moro skyld. Det bet kraftig nesten med det samme.

Noen minutter senere lå en enorm fisk og gipset etter luft. Kjempefangsten var en torsk på hele 19,5 kilo og 116 centimeter.

— Jeg visste at det var en sværing med en gang den bet. Lenger oppe på snøret hadde to mindre fisk også bitt på. Torsken var sikkert ute etter dem, men så havnet han på kroken i stedet, forteller Ralph, som hanket inn stortorsken uten problemer.

Ralph Sachs jobber som salgssjef men er født inn i en fiskerfamilie, og har fisket selv i alle verdenskroker omtrent siden han kunne sitte oppreist alene. Den største fisken han har fått var en black marlin på 420 kilo på Costa Rica. Og selv om norsketorsken blekner i forhold til akkurat den fangsten, er Ralph svært fornøyd.

— Jeg ble overrasket over størrelsen, for jeg trodde ikke det var så store fisk i Sør-Norge. Og siden jeg er på ferie sammen med familien og ikke egentlig for å fiske, var det veldig morsomt å være så heldig, smiler storfiskeren.

STORTORSK: Den tyske hobbyfiskeren Ralph Sachs tok en torsk på nesten 20 kilo da han var på ferie hos fiskerverten Narve Helge Eikhaug på Austevoll. FOTO: PRIVAT