«Det har hjulpet en god del å få lese historien din samtidig som min egen utredning foregikk, for ikke å snakke om å vite at det er noen som har det verre og tør å skrive om det».

Meldingen i gjesteboken på kreftsyk.no kommer fra en ung, kreftsyk bergenser.

— Jeg er veldig glad for at siden kan hjelpe noen, selv om det er trist at han som har sendt inn meldingen har kreft, sier Raymond Hoel fra Bergen.

Han har snart tilbrakt ett år på Haukeland. Kreftsvulsten i ryggen ble oppdaget 18. august i fjor, i januar ble den operert bort. På grunn av komplikasjoner måtte den venstre foten fjernes sammen med kreftsvulsten. Raymond har vært gjennom 18 tøffe cellegiftkurer, men nå er han ferdig.

— Det er en ubeskrivelig følelse og en enorm lettelse å vite at det er slutt, sier Raymond.

Champagne og jordbær

Onsdag var familien samlet på rommet på Haukeland.

— Vi feiret at jeg var ferdig med champagne og jordbær og så fikk jeg 18 røde roser, en for hver cellegiftkur, sier Raymond.

Flasken står fremdeles halvfull i vinduskarmen.

— Det var egentlig ingen av oss som var så glad i champagne, unntatt pappa og han skulle kjøre. Det var det å åpne flasken og skåle som var det viktige, sier 23-åringen.

Kroppen hans er fortsatt svak etter cellegiften og han har fremdeles ikke vent seg helt til at det ene beinet er borte.

— I begynnelsen var det litt hardt. Jeg kan føle at dynen trykker ned på foten uten at det er noen fot der og har litt fantomsmerter. Men det verste var en gang det klødde helt utrolig i foten som er borte. Det varte i flere timer og det var ingenting å gjøre med det, sier Raymond.

Vil på tur

Nå venter fire til seks måneder med opptrening.

— Jeg har et mål om å kunne gå med protese. Det kommer litt an på hvor sterk den høyre foten blir, og det er litt vanskelig fordi amputasjonen er så langt oppe. Halve setet er også borte, men det finnes proteser jeg kan bruke, sier Raymond.

Etter opptreningen er fremtiden åpen.

— Det første jeg skal gjøre er å ta meg en ferie. Det blir kanskje en USA-tur. Så tenker jeg på å begynne å studere eller kanskje jeg jobber litt først. Jeg vet ikke, jeg bare gleder meg til å komme ut, sier Raymond.

Nettsiden kommer han til å oppdatere i hvert fall til han er ute av sykehuset. Støtten han har fått har betydd mye. I gjesteboken er det nesten 900 hilsener.

Liker å trene

— Siden har betydd mye. Jeg har fått enorm støtte fra kjente og ukjente over hele landet. Det har også hjulpet å skrive ned ting i stedet for å ligge å gruble, sier Raymond.

På grunn av ferieavvikling på Haukeland må han vente tre uker før han virkelig kan starte den lange opptreningen. For den tidligere aktive fotballspilleren er ikke det noe skremmende.

— Jeg liker å trene, så det skal gå bra. Nå skal jeg bare ligge her og nyte livet i tre uker, sier Raymond.

MYE BESØK: - Jeg har hatt utrolig gode venner og har hatt mye besøke hele tiden. Det er sjelden jeg har kjedet meg, sier Raymond Hoel. Søndag tok Michelle Hamre (20) turen opp til sin gode venn.
PAUL S. AMUNDSEN