SISTE: Trollskogen barnehage ble vedtatt nedlagt av bystyret i dag.

— Ikke steng barnehagen vår, var omkvedet som møtte bystyrepolitikerne på vei inn til bystyremøte i Gamle rådhus i dag.

Foreldre, barn og ansatte hadde møtt opp for å kjempe for barnehagen, som er foreslått nedlagt.

— Det handler om trygghet. Politikerne må ikke rive grunnen under beina på barna, sier mor, og en av initiativtakerne til demontrasjonen, Linda Lossius Iversen.

Skulle bygge ut

BT har tidligere skrevet om hvordan byrådet ønsker å legge ned Trollskogen barnehage i Åsane.

Bergen kommune overtok barnehagen fra Hordaland fylkeskommune i 2011. Da bestemte de seg for å bygge ut barnehagen, for å gjøre den mer lønnsom.Under prosjekteringen av utbygging, kom det frem at bygget barnehagen holdt til i, trengte en total rehabilitering.

Men nå har kommunen lagt planene om nybygg på is. De har funnet ut at det blir alt for dyrt å bygge, og mener det ikke er behov for barnehageplassene i området fordi det allerede er god kapasitet. Folketallsprognoser i området spår lav barnetallsvekst.

Etterlyste helter

Til lyden av sangen «Pricetag» ville foreldrene i Trollskogen vise at de ikke trenger en dyr barnehage. Prisen på et nybygg, vurdert til nærmere 50 millioner kroner, er en av grunnene til at byrådet har foreslått å legge ned barnehagen.

— Ingen har forlanget en barnehage til 50 millioner. Vi har invitert til samarbeid for å få ned kostnadene. Det er ikke pengene det handler om, for oss, sier Iversen.

Med seg hadde demonstrantene heltekapper som de til dels delte ute, til dels bare hengte på, alle politikerne som kom til lokalet.

— Vi spør på vegne av barna om de vil være heltene våre, sier Iversen

Særlig har moren håp knyttet til KrF, og deres gruppeleder Marita Moltu. Iversen håper Moltu vil gå imot byrådets forslag.

— Vi håper at hun stiller opp for oss. Det er i alle fall helt i tråd med KrF sin politikk, sier Iversen.

- For dyrt

Byråd for barnehage og skole, Harald Victor Hove (H), har tidligere innrømmet at saken er spesiell.

— Dette er et løftebrudd, sa han til BT i april, men sa videre at han ikke kunne forsvare nybygg da prognosene for hvor mye det ville koste nærmet seg 50 millioner kroner.

— Det er vanskelig å forsvare å bruke så mye penger i et område med 120 prosent barnehagedekning. Vi har andre barn i andre deler av Bergen som vi også må tenke på, sier Hove.

I forslaget til vedtak fra byrådet er det presisert at alle barna som har gått i Trollskogen barnehage skal ha fortrinnsrett på ny plass i en annen barnehage, og at de som har jobbet i barnehagen skal få jobb andre steder.

- Bør kunne snu igjen

Om forslaget fra byrådet blir stående, vil demonstrantene fra Trollskogen likevel ikke gi seg.

— Vi vil fortsette kampen til høsten. Når politikerne kan snu på et bystyrevedtak om å bygge ut barnehagen, kan de også snu på et vedtak om å legge ned, sier Iversen.