Bare 3,8 prosentpoeng skiller de to partiene, viser en ny meningsmåling InFact har gjort for VG .

Frp får 21,9 prosent oppslutning, en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng på den andre meningsmålingen InFact har gjort for VG denne uken. Det er lavere enn ved stortingsvalget i 2005, da partiet fikk 22,1 prosent.

Høyre oppnår 18,1 prosent, en fremgang på 1,2 prosentpoeng sammenlignet med målingen som ble offentliggjort i VG tirsdag.

I den samme målingen kommer det også fram at to av tre spurte heller vil ha Høyre-leder Erna Solberg enn Frp-leder Siv Jensen som statsminister.

– Dette er veldig gøy, sier en strålende fornøyd Erna Solberg til VG.

Ap tilbake Høyre, KrF og Venstre er samlet klart større enn Frp på målingen. De tre partiene får til sammen 30,3 prosent av stemmene. Dermed også større enn Ap, som får 29,1 prosent, en tilbakegang på 2,2 prosentpoeng.

Men selv om Ap har lavere oppslutning enn de tre borgerlige, får Stoltenbergs parti 58 mandater på Stortinget, mens Høyre, KrF og Venstre får 46. Frp får 42 mandater. Det gir 88 mandater til den borgerlige blokken, mens de rødgrønne får 81.

SV får 7,7 prosent, fram 0,8 og Senterpartiet får 6,7, fram 0,3. Kristelig Folkeparti kan notere seg for 6,6 prosent, tilbake 0,5 prosentpoeng, mens Venstre får 5,5 prosent, fram et halvt prosentpoeng. Rødt går fram 0,5 og får 2 prosent, mens andre partier er registrert med 2,3 prosent (+0,7). Målingen ble gjennomført onsdag kveld.

**Les også:

Spør Frp-kandidaten**

Frp stuper i Møre og Romsdal I løpet av de tre siste ukene har Fremskrittspartiet i Møre og Romsdal gått tilbake 5 prosentpoeng fra en oppslutning på 35,3 prosent i uke 33 til 29,3 prosent i meningsmålingen Norfakta har gjort for Adresseavisen i uke 36

I Nord-Trøndelag går partiet tilbake med 3 prosentpoeng og er nå nede på 18 prosent. Sør-Trøndelag er eneste fylke der partiet hoder seg forholdsvis stabilt.

– Debatten om vårt 100-dagers program la seg skuffende raskt. Vi får bare piske oss selv til tidenes innspurt, sier Frps nestleder Per Sandberg, som også er partiets toppkandidat i Sør-Trøndelag.

Venstresiden frem Både SV og Ap har velgervinden i ryggen i Midt-Norge 37,7 prosent for Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag er en økning på 3 prosentpoeng siden forrige måling. I Nord-Trøndelag går Ap fram 2 prosentpoengene til 40,1 prosent. I Møre og Romsdal går partiet fram 0,8 prosentpoeng.

SV svinger seg opp til 9,8 prosent i Sør-Trøndelag, en fremgang på 1,8 prosent. I Nord-Trøndelag går SV fram 3,5 prosentpoeng, og havner på 9,5. I Møre og Romsdal får SV 5,4 prosent, mot 8 sist, et tall mange mente var unaturlig høyt i fylket.

SVs mann i Sør-Trøndelag, Snorre Valen, er glad for at både SV og Ap går fram

– Det ser ut som om begge partiene klarer å mobilisere velgere, og det liker jeg godt. Skal vi vinne valget er det viktig at ikke SVs fremgang går på bekostning av Ap, eller motsatt, sier han.

Hvem tror du vinner valget? Si din mening her.

Glen Musk