Det var på en skitur i påsken 1999 uhellet var ute. Sigrun Eilertsen falt og fikk brist i halebenet.

— Det var forferdelig vondt. Og etter hvert gikk det ut over hoften også. På grunn av dette måtte jeg bort fra butikkyrket, sier hun.

Hun hadde jobbet som butikkselger siden hun var 15 år og hadde ingen utdannelse hun kunne bruke til å få seg en annen jobb.

Hun ble sykemeldt, og etter en lang rehabiliteringsperiode, der hun blant annet tok datakortet og resepsjons- og sekretærkurs hos Aetat, kom hun inn på attføringstiltak i fjor sommer.

— Oppi alt dette mistet jeg min mann. Det var et sjokk å miste ham, og samtidig var jeg uten arbeid, forteller hun.

Etter dødsfallet ble hun ekstra avhengig av å få jobb og å komme ut blant folk.

— Jeg har søkt og søkt, men bare fått avslag. Jeg tror det har med alderen å gjøre. Når man har passert 50 har man nesten ikke en sjanse, sier 52-åringen.

Får erfaring

Redningen for henne var kompetansesenteret Beredt. Beredt er et selskap som eies av fylkeskommunen og selger tjenester til Aetat, det vil si det tar imot folk på attføring fra Aetat og gir dem arbeidserfaring. Tidligere het Beredt Storetveit Servicesenter. Det driver verkstedet Beredt Automester, kantiner og kafeer og Stenersen Kafé i Bergen sentrum.

Sigrun Eilertsen begynte på motivasjonskurs i september.

— Det har hjulpet meg enormt, men jeg har stått på selv også, sier hun.

Etter kurset jobbet hun noen uker i resepsjonen hos Beredt og i mottaket på Beredt Automester.

I slutten av januar ble hun utleid til Coop Hordaland på Midttun. Der utfører hun resepsjons- og sekretæroppgaver, arkiverer og puncher fakturaer.

— Jeg stortrives her og jeg lærer veldig mye. Jeg har jo ikke noen erfaring fra slikt arbeid, sier hun.

Slåss om vikarene

Foreløpig har hun avtale med Beredt og Coop om å jobbe der til september. Om hun får fast jobb der gjenstår å se.

— Vi er veldig fornøyd med Sigrun. Vi har hatt problemer med å få folk til å bli i denne sekretærjobben. Unge vil gjerne videre. Det er usikkert om vi kan tilby fast ansettelse, men vi tror det kan bli en lang periode her. Og uansett vil hun få en god attest, sier administrerende direktør i Coop Hordaland Arne Falbach.

Coop Hordaland har inngått en samarbeidsavtale med Beredt om å gi 30 personer fra Beredt arbeid i deres butikker. Hva Coop betaler for dette avhenger av hvor lenge de Beredt-ansatte jobber der. Jobber de 300 timer eller mer betaler Coop full leie, slik at det ikke skal bli billigere å leie enn å ansette. Men de første 300 timene er altså rimeligere.

— Butikksjefene våre slåss om tilgang til disse menneskene. For oss er dette veldig god økonomi. Vi gjør dette fordi det er lønnsomt, ikke for å være snille, forklarer Falbach.

- Dobbelt handicap

I tillegg til at Coop har tilgang på billig arbeidskraft ser Falbach for seg at mange kan bli rekruttert til faste jobber.

— Det er mange grunner til at folk faller utenfor arbeidslivet. Alle kan havne utenfor, men det er vanskelig å komme inn igjen. Vi ville kanskje ikke ansatt dem uten at vi kjente dem. Og dette er godt voksne mennesker med en snittalder på 50 år. Når de i tillegg kommer fra attføring har de et dobbelt handicap når de søker jobb, sier Falbach.

Han mener ordningen er bra både for Coop, Eilertsen og for samfunnet.

— Det blir stadig flere eldre og færre yngre arbeidstakere. Vi må bruke de menneskene vi kan. Det er gull verdt for alle, sier han.

<b>TRIVES I JOBB:</b> - Jeg stortrives og lærer veldig mye, sier Sigrun Eilertsen, som står på for å få fast jobb etter at et fall på ski for fem år siden gjorde det umulig for henne å fortsette å jobbe i butikk.
GIDSKE STARK