Første dag av barnefordelingssaken startet torsdag klokken 09.30, men retten bestemte etter kort tid å lukke dørene for presse og publikum.

I februar ble Yasin Jabr (41) dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på samboeren Hanne Kristine Olsen (29) og for overlagt drapsforsøk på deres datter og samboerens tante. Datteren var tre uker da drapsforsøket fant sted.

Likevel har Jabr mulighet til å gjøre krav på foreldreretten til datteren, noe de pårørende har reagert sterkt mot.

Morfar Reidar Olsen ønsker at han tilkjennes foreldreansvaret og er klar for å gå enda en runde i retten mot drapsdømte Yasin Jabr og hans forsvarer Odd Drevland.

— Det er klart det er en belastning, men det er ingen vei utenom. Dette er noe jeg føler jeg må gjøre, sa Olsen før saken startet for lukkede dører i Bergen Tinghus torsdag. Olsen ønsket ikke å gå ut med hva han og hans advokat Roar Vegsund kommer til å fokusere på under rettssaken.

- Har det bra

Reidar Olsen forteller at barnebarnet, som i dag er ett og et halvt år gammel, har det bra og viser god fremgang.

I dag bor hun hos fosterforeldre, spesielt kvalifisert for å gi den invalidiserte jenten den oppfølging hun trenger. Partene er enige på ett punkt: At hun bør vokse opp hos disse, på grunn av skadene hun er påført.

Etter planen skal den dramatiske barnefordelingssaken være ferdig i byretten fredag.

Ankesaken i Olsvik-drapet kommer for retten 2. juni.

DØMT FOR DRAP: Yasin Jabr.
FOTO: PRIVAT