Samtidig som han startet underskriftsaksjonen, sendte han også leserbrev til BT. På to dager har han og fosterbroren, Bjarte, samlet inn 111 underskrifter fra kamerater på Hellen skole.

– Jeg og kameratene mine liker oss kjempegodt der. Barn fra hele sentrum kommer til diskoteket. Vi får mange venner, også barn fra andre skoler i byen, sier Cidi. Egentlig heter han Alcides de Carvalho Nzita, men til daglig kaller han seg Cidi.

I dag, har han fått avtale med byråd Hans-Carl Tveit på Rådhuset. Da skal han og fosterbroren levere underskriftslisten til byråden.

Ordnet alt selv

Ved en tilfeldighet fikk Cidi vite at det populære barnediskoteket, som holder til i klubbhuset på Stemmemyren, ikke skal være åpent i høst.

– Da fant jeg ut at vi måtte gjøre noe, og at en underskriftsaksjon måtte bli løsningen, sier Cidi.

Etter å ha rådført seg litt med fosterfar, Petter Borthen, laget han underskriftslister og «aksjonsgrunnlag». Samtidig fikk han skrevet leserbrevet, som er sendt inn til BT. På skolen fikk han lov av rektor å gå rundt i klassene og samle inn underskriftene.

Diskoteket på Stemmemyren har vært åpent fredager i mange år, og har vært gratis. Cidi var der hver fredag i hele fjor. Det var da han ble gammel nok til å komme inn.

– Jeg liker å danse, forklarer han, og legger til at aksjonistene gjerne vil betale inngangspenger dersom det er nødvendig for å få det åpnet igjen.

Flyktning

Cidi kom til Norge for fire år siden, som flyktning fra Angola. Han kom han sammen med storebroren sin, Dieguo. Nå snakker han bergensk som en innfødt.

– Hva kommer du til å si til byråden?

– Jeg kommer til å fortelle at vi barna i Sandviken ikke lenger har noen steder å være på fredags ettermiddag om vi mister diskoteket.

Berit Tande, kultursjef i Bergenhus og Årstad bydeler, synes det er flott at barna har tatt initiativ til å sette i gang underskriftsaksjonen. Hun forklarer at det har vært ungdomsdiskotek og juniordiskotek i Paviljongen på Stemmemyren. Sist vinter viste det seg imidlertid at interessen for ungdomsdiskoteket var minimal.

Mulig i Meyermarken

– Det kom rett og slett ingen unge der. Derfor har bestemt oss for ikke å åpne igjen i vinter.

– Er ikke det synd for de mindre ungene?

– Jo, men vi mener vi har funnet et alternativ møteplass til dem som brukt å møtes på barnediskoteket. I Meyermarken har vi hatt et lignende tilbud i flere år. De som pleide å gå på juniordiskoteket på Stemmemyren, kan nå komme dit. Eneste forskjellen er at dette diskoteket er åpent torsdager i stedet for fredager. Ellers kjører vi helt samme opplegg som på Stemmemyren. Jeg håper barna som nå må flytte fra diskoteket i Paviljongen, vil finne seg til rette der, sier Tande.

Valde, Vegar
Her er leserinnlegget Cidi sendte til BT. FAKSIMILE.