Bredbåndssatsingen til kraftselskapet kan bli lagt på is som følge av den ekstraordinære tappingen.

Styremedlemmene i BKK måtte jobbe til lyden av demonstranter etter at dagens styremøte begynte klokken 11.30. Allerede en time tidligere hadde om lag 150 ansatte stilt seg opp med plakater ved selskapets hovedkontor på Kokstad.

Vil satse på bredbånd

Parolene til demonstrantene var klare: «BKK med flere bein å stå på i fremtiden» og «Ja til videre fibersatsing i BKK-regi». Blant demonstrantene var Hans Lokøy, som jobber med å legge ut fiberoptiske kabler til bredbånd. I 26 år har han jobbet for selskapet.

— Det er fælt hvis 60 til 80 må gå fordi BKK slutter å satse på bredbånd. Utfallet av styremøtet blir veldig spennende, sa Lokøy tidligere i dag.

På styremøtet foreslo konsernsjef Atle Neteland en videre utbygging av fibernett, mens næringsbyråd Henning Warloe (H) ba styret ta en time-out på sin videre bredbåndssatsing.

Utsatte avgjørelsen til mai

Styret i selskapet utsatte i dag avgjørelsen.

Etter en svært lang diskusjon gikk styret inn for å vente med avgjørelsen til neste møte i mai.

– Vi er veldig tilfreds med vedtaket, sier Henning Warloe.

Byrådet går inn for å ta 1,5 milliarder kroner av egenkapitalen ut av BKK over en treårsperiode. BKK-ledelsen har drevet hektisk lobbyvirksomhet for å stoppe planene, foreløpig uten hell.

Frykter nedsalg

Ansatte frykter at Bergen kommune etter hvert vil selge seg ned i BKK. I så fall risikerer de at hovedeieren Statkraft flytter jobber ut av Bergen.

I verste fall kan om lag 80 arbeidsplasser ryke, dersom byrådets planer om kutt i bredbåndssatsingen blir gjennomført.

Bjørn Erik Larsen
Bjørn Erik Larsen