I 12-tiden var det lange køer utenfor Fløibanen — mange ville opp og nyte utsikten i vårsolen. Køen sto ned halve Vetrlidsallmenningen fredag ettermiddag.

I kø for Fløyen

Nesten bakerst i køen står Monica og Iben Lie sammen med døtrene Ine Helene (5), Maud Linea (9), Lea Sofie (11) og familiens au pair, Angelica Stocker (24).

Familien fra Halden er på påskeferie i Bergen.

  • Vi var på Fløyen forrige gang vi var i Bergen, men da var ungene så små at vi ville dra opp en gang til, sier Monica Lie.

De seks er stort sett fornøyd med påskeværet i Bergen. Men det kunne nok vært litt varmere, synes de.

  • Det er fint, men litt kaldt.

Heldigvis var det ikke kaldere enn at de holdt ut å stå i metervis med kø til byfjellet.

  • Vi så at køen beveget seg forholdsvis raskt oppover før vi stilte oss her, sier Monica.

Iskald isspising

På Torgallmenningen sitter familien Engelsen/Kraeber fra Arna, nærmere bestemt Elena (5), mor Elisabeth (43) og far Michael, samt hunden Trym (5). Samtlige spiser is - eller prøver i hvert fall. Elisabeth har måttet gi opp sin, til hundens store glede.

  • Det var litt kaldere enn vi trodde. Hunden måtte få isen min, det ble for kaldt. Vi reiser oss så snart han har spist opp sin, sier hun og peker på Michael.

I år har de hatt bypåske, men er ikke misfornøyde for det.

  • Det kunne vært varmere. Så lenge det er sol er det bra, sier Michael.

På en benk i Byparken har Voltraut og Heinrich Ulonska fra Tyskland satt seg for å nyte påskesolen. Paret har vært i Bergen flere ganger før, men har ikke opplevd så flott påskevær tidligere.

- Sunn luft

  • Det er kaldt, men god og sunn luft, sier de.

De mener at det er såpass dyrt i Norge og Bergen at det er vanskelig å finne på så mye her, men er glade for at været tillater dem å være ute.

  • Vi kunne ikke levd her med vår inntekt. Men det er jo gratis å være ute i den deilige luften, sier de.