Trond Mohn tok spanderbuksene på da Helse Bergen-direktør Stener Kvinnsland fylte 60 år. Mohn ga sykehuset 200 millioner kroner

Pengene ble overrakt som gavesjekker under styrets bursdagslunsj til direktøren. Det ene var en gave fra bedriften. Den andre var en gave fra industrimilliardæren personlig.

Aldri før har Helse Bergen mottatt en så stor gave fra noen donor. Men verken jubilanten eller resten av styret var klar over omfanget av gaven før giveren var gått.

Målløse

— Han holdt en tale og overrakte to konvolutter. På forhånd hadde han varslet at han ville nytte anledningen til å gi sykehuset en pengegave. Kvinnsland åpnet konvoluttene etter at gjestene var gått. Jeg sto og så på. Vi ble begge helt målløse, sier styreleder Ranveig Frøiland.

Fire dager etter er hun fremdeles helt overveldet over størrelsen på gaven.

— Dette er helt vilt, sier hun.

Gavene er øremerket til medisinsk utstyr.

Ennå har verken styret eller direktøren fått områdd seg slik at de vet hva midlene skal brukes til.

For pasientene

— Vi må bruke litt tid til å tenke oss om. Men vi er innstilt på at midlene skal nyttes til en investering som kan komme pasientene direkte til gode.

Trond Mohn har også tidligere gitt betydelige pengegaver til Haukeland.

Også disse gavene har resultert i viktig behandlings- og diagnostifiseringsutstyr for pasientene.

Blant annet har Mohns pengebidrag gjort det mulig å investere i en ny strålekniv og en behandlingsmaskin for hjertesykdom.

BURDSDAGSBARN: Gaven til Helse Bergen ble overrukket under en bursdagslunsj for direktør Stener Kvinnsland.
Bergens Tidende