Se btv-bilder!

— En kvinnelig førerskoleelev og kjørelæreren hennes satt i ulykkesbilen. Kvinnen er uskadd, mens læreren er sendt på legevakten for sjekk, opplyser politibetjent Arve Johnsen ved Sentrum politistasjon til bt.no.

— Vi har en kjedekollisjon i Sandviken. Føreren av bilen skulle slippe ut bussen, og bremset opp. Da smalt en annen bil, en Chevrolet, i bakenden på den, og dyttet den første bilen inn i bussen, forklarer operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til bt.no

Ulykken skjedde på Åsaneveien (tidligere Helleveien) ved Sandviken sykehus i retning sentrum om lag klokken kvart på tolv i formiddag

- Jeg legger meg paddeflat

I vår uvitenhet skrev bt.no at " det spørs om bilen har vikeplikt for bussen". Vi trodde det var i 50-sone og lavere en hadde vikeplikt for busser. Så feil kan man ta og det tok ikke mange sekunder før de første e-postene haglet inn.

— Det burde være rimelig enkelt å sjekke opp i noen trafikkregler før dere antyder noe slikt på nettavisen deres, mailer Trond Gravvold. Her er det bare å legge seg paddeflat:

"På vei med fartsgrense 60 km i timen eller lavere har kjørende vikeplikt for buss når føreren gir tegn om at bussen skal forlate holdeplass. Bussføreren skal unngå fare," heter det i Trafikkreglene § 7

TRØKK: Mens skolebilen stoppet for å slippe ut bussen, ble den påkjørt bakfra av en van. Golfen ble trykket godt inn i bussen.
PÅL ENGESÆTER (MMS)
MANGE PÅ STEDET: Både ambulansefolk, brannfolk og politifolk kom raskt til ulykkesstedet i Åsaneveien ved Sandviken Sykehus.
PÅL ENGESÆTER (MMS)