MARIT BEATE KASIN

Ingen regnværsdag har klart å skylle vekk gleden over barnet hun venter i midten av februar. Isabella stryker seg over den store magen. Det er bare snakk om fire uker før barnet kommer.

— Det er ei lita jente, smiler hun. - Vi tror hun skal hete Filipa. Det ser ut som Isabella forsvinner litt inn i sin egen babyverden en stund, men når vi nevner været er hun raskt på banen igjen.

— Ja, det var dette været da...det er mye av det for tiden.

Stormfullt og fuktig

I snart fem år har den opprinnelige tromsøværingen lest opp været på TV 2. De siste ukene har det vært en litt trist affære. Isabella vil så gjerne gi seerne et lite lysglimt, bare en liten fare for sol av og til.

— Jeg er lei av å melde om stadig ny regndager og nye stormer. Den eneste spenningen vi har er å se om regnet igjen klarer å slå sin egen rekord, sier Isabella. - Men det er verre i Tromsø, da. Jeg var der hos min far i julen... Bergensværet er bare en lett sommerbris i forhold.

Tøffe uker på jobb

Isabella gikk ut i fødselspermisjon denne uken. De siste ukene på jobb har vært ganske tøffe. 16 kilo ekstra, masete blære og mangel på konsentrasjon har satt henne på prøve. Men langt verre var det å være på jobb første uken i januar, etter naturkatastrofen i Sørøst-Asia.

— Det var så ufattelig, så utrolig uvirkelige bilder. Det føltes rart å stå foran kamera og melde om været her hjemme. Jeg husker jeg tenkte mye på om jeg skulle smile eller ikke. Isabella og ektemannen Finn- Erik Rognan var sommeren 2002 på kjærlighetsferie i Thailand. De to gikk hånd i hånd i gatene som nå ligger i ruiner. De snakket med lokalbefolkningen, som nå har mistet alt.

— Det var forferdelig å se ødeleggelsene på nyhetene. Det flotte ferieparadiset vi husker, var omgjort til et katastrofeområde. Isabella forteller at Finn-Erik fridde til henne på denne turen. Det var en perfekt dag i byen Krabi. På kvelden fikk hun det overraskende frieriet. Hun var 22 år og gråt av glede.

— Jeg har så mange gode minner fra Thailand, som betyr mye for meg personlig. At tusenvis av mennesker er døde, og mange av stedene jevnet med jorden, er forferdelig.

Gleder seg over familien

Kjærlighet og familie er viktig for Isabella, og hun er takknemlig for babyen som vokser i magen hennes.

— Det er utrolig å være gravid. Jeg unner alle å føle den lykken jeg føler nå, smiler hun. Isabella har ingen slekt i Bergen. Faren og to halvsøsken bor i Tromsø, og moren bor i Oslo. Det er ikke alltid like enkelt, og det kan av og til bli ensomt. Derfor gleder hun seg veldig over snart å ha egen familie. Faktisk så mye at hun har problemer med å vente.

— Vi gleder oss til å bli tre. Etter hvert kan vi godt tenke oss å bli fire, også, smiler Isabella.

— Men jeg kan jo ikke glemme å nevne Lulu og Mio, det er våre to undulater. De kvitrer kjærlighetstoner til hverandre dagen lang, og er så forelsket. Det er nok ikke så lenge til de også får et eller flere kjærlighetsbarn sammen, avslutter Isabella.

Lager barnesengen selv

Fridagene før fødselen skal Isabella bruke til å få i stand barnerommet og forberede seg så godt hun kan til fødselen. Hittil har hun ikke rukket å ordne så mye praktisk, utenom at hun har snekret en himmelseng, da.

— Jeg fant noen planker på loftet, slo de sammen og brukte brudesløret som et forheng, forteller hun. Det høres jo enkelt ut, men så er det jo heller ikke første gang hun ordner praktiske ting selv. Hun illustrerer det ved å dra opp et lite sett med skrujern fra vesken. Etterpå skal hun nemlig fungere litt som vaktmester i leiligheten hennes mor leier ut her i Bergen.

Ikke så uventet var det snakk om noen oversvømmelser her og der.

VÆRVARSLEREN: Snart bytter Isabella Martinsen stormvarsel på TV 2 med solskinn og babystell. <br/>Foto: ARNE NILSEN