— Det går fra å være helt i helvete, via apati til å ha fokus på arbeidet. Jeg er totalt ødelagt innvendig, sier Flatseth (38).

Med «arbeidet» mener han letingen etter kjæresten Eeva-Maria.

— Vi hadde gifteplaner, sier han lavmælt.

LETESENTRAL: Savnede Eeva-Marias kjæreste, Ørjan Flatseth (38, t.v.), har hver dag siden forsvinningen sittet her - i et møterom på Hotel Norge. Herfra koordineres blant annet de frivilliges leting etter Eeva-Maria. Til høyre sitter en av Flatseths venner, Bjørn Tony Myrmellom. Han stiller opp for kompisen hver dag.
Ørjan Torheim

— Vi bodde hver for oss, men ventet bare på at økonomien skulle bli bedre.

BT treffer Flatseth på letesentralen som han og venner har opprettet - i et stort møterom på Hotel Norge i Bergen. Herfra koordinerer de all leting etter Eeva-Maria, administrerer savnetsiden om Eeva-Maria på Facebook, tar imot tips, lager savnetplakater og trykker opp sirlig ruteinndelte kart til de frivillige letemannskapene. Blant annet.

Tok hun taxi?

Facebook-siden «Savnet: Eeva-Maria Sieppi» hadde torsdag ettermiddag over 2000 følgere. Opptil 50 personer har deltatt i de daglige søkene etter 31-åringen, som sist ble sett på Deli de Luca i Torggaten i Bergen sentrum natt til 17. mai.

— Det vi lurer mest på nå, er om Eeva-Maria gikk til fots eller tok en taxi fra Torggaten, sier Flatseth.

Et vitne har nemlig fortalt at det sto en taxi like utenfor Deli de Luca samtidig som den savnede 31-åringen forlot kiosken. Taxien skal ha kjørt kort tid etter at hun gikk ut. Men den siste sikre observasjonen av Eeva-Maria er overvåkingsbilder fra innsiden av kiosken.

Eeva-Maria Sieppi (31)
PRIVAT

— Får vi svar på det med taxien, vet vi mer hvor vi skal lete. Vi håper politiet kan hjelpe oss med å avklare taxisporet, som vi oppfatter som hett. Det må finnes overvåkingsbilder som gir svar på om Eeva-Maria gikk inn i taxien eller ikke, sier Bjørn Tony Myrmellom.

Ber politiet handle

Han er venn av Flatseth, og en av flere venner som daglig stiller opp som støttespiller for den mer og mer utslitte 38-åringen. Torsdag var letegruppen svært opptatt av at politiet samler inn all mulig overvåking så kjapt som mulig.

Natt til fredag er det en uke siden Eeva-Maria forsvant.

— Flere vaktselskaper har fortalt oss at syv dager er maksimal lagringstid for bilder på private overvåkningskamera. Derfor håper vi at politiet gjør alt de kan for å hente inn overvåkingsbilder før de blir slettet. Og vi vil henstille eiere av slike kamera til å ta backup av bilder fra natt til 17. mai, hvis de ikke allerede er blitt kontaktet av politiet, sier Myrmellom.

Leder Rigmor Isehaug ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, bekrefter at alle spor etter Sieppi slutter ved Deli de Luca.

— Vi har ingen indikasjoner på hvor hun har gått etter å ha vært innom kiosken. Sånn sett er det en gåte hva som har skjedd med henne, sier Isehaug.

Skal søke i sjøen

Fredag vil dykkere fra Brannvesenet søke i sjøen etter 31-åringen, først i Smålungeren. Dersom dette ikke gir resultater, vil politiet vurdere å søke i havnebassenget.

Enn så lenge er det ikke aktuelt å be Røde Kors om bistand til å gjennomføre et større, organisert søk.

— Vi vet ikke i hvilken retning Eeva-Maria har gått. Vi kan ikke gå manngard i hele Bergen, så lenge vi ikke har noe konkret å gå etter, sier Isehaug.

Hun understreker at politiets hundepatrulje blant annet har gått opp rutene mellom sentrum og kvinnens hjem i Ladegården. Isehaug oppfordrer beboere i sentrum til å sjekke sine egne loft, boder, kjellere og trapperom.

— Ikke nødvendigvis fordi vi tror hun befinner seg i et slikt område, men det kan være at det dukker opp viktige spor. En veske eller en mobiltelefon, for eksempel, sier Isehaug.

«Dødssliten»

Eeva-Marias kjæreste forteller at han er dødssliten og har sovet lite den siste uken. De tre første døgnene etter forsvinningen sov han knapt i det hele tatt.

— Følelsesmessig går det vanvittig opp og ned. Jeg har mitt eget savn. Og så synes jeg synd på Eeva-Maria, hvis det verst tenkelige har skjedd. At hun er død. Tenker jeg på det, blir jeg bitter på hennes vegne og tenker på alt hun ikke får oppleve, alle planene og drømmene hun hadde, sier Flatseth - og tvinger seg til å holde igjen gråten.

Torsdag ettermiddag sier han dette:

— Hun kan jo være i live fremdeles. Jeg prøver å si til meg selv at jeg ikke skal bruke for mye tid på sorg.

— Uansett hva som er skjedd, er det viktig å finne henne. Har noen gjort henne noe, er det viktig å finne henne for å sikre best mulig spor. Og om hun skulle være død etter en ulykke, er det også viktig at hun blir funnet. Jeg vil ikke at hun bare skal ligge et eller annet sted. Du skjønner hva jeg mener, sier 38-åringen.

Kom ikke på jobb

Han beskriver Eeva-Maria som en livfull og glad jente, dessuten svært punktlig og med høy arbeidsmoral. Derfor knyttet han visse forventninger til tidspunktet 21.45 onsdag kveld. Det var nemlig første dagen Eeva-Maria skulle vært på jobb etter forsvinningen natt til 17. mai.

— Da hun ikke stilte på jobb onsdag, ble det bare en bekreftelse på det vi visste, at det er noe unormalt med saken, sier kjæresten.

Onsdag ettermiddag og kveld var et 20-talls frivillige ute og søkte etter Eeva-Maria i Sandviken.

— Da lette vi i samarbeid med politiet. De frivillige søkte fra Gamle Bergen og oppover, mot boligen hennes i Ladegårdsveiten, forteller Flatseth, som selv satt inne på letesentralen mens søket pågikk.

— Jeg har vært med på søk, men blir bare gående og snakke i telefonen. Jeg kan like gjerne være inne og koordinere letingen og ta imot tips. Det er veldig mange mennesker som tar kontakt, sier han.

SJEKK EIENDOMMENE: Beboere i Bergen sentrum bør lete i egen boder, loft, kjellere og trapperom, oppfordrer Rigmor Isehaug, leder ved vold- og sedelighetsseksjonen til Bergen sentrum politistasjon.
Fred Ivar Utsi Klemetsen (arkiv)