— Da jeg kom over plakaten, var det første jeg tenkte at her er det noen som hater Liverpool, sier Fredrick Gundersen.

På vei inn for å handle i Kiwi i Solheimsviken i Bergen, fikk han øyne på en plakat. Den advarte besøkende om å gå inn med drakter der den uruguyanske Liverpool-angriperen Luis Suarez prydet ryggen.

«Suarez drakter er ikke lov i butikken, da de ansatte ikke ønsker å bli bitt,» lød plakaten.

Luis Suarez havnet i fokus etter VM-kampen mellom Italia og Uruguay tirsdag, da han for tredje gang på fire år bet en motspiller.

- Gøy med action

Gundersen sier han måtte lese om igjen for å sjekke om det han så var riktig.

— Jeg synes det var veldig morsomt. Jeg liker denne humoren, sier 20-åringen, som selv er Arsenal-fan.

Han ble overrasket over at Suarez nok en gang bet en motspiller i kampens hete.

— Suarez viser en dårlig side av seg selv, men jeg synes det er gøy med litt action i fotballkamper på dette nivået, sier Gundersen.

Ble tatt ned

Låseansvarlig Edvin Koppen på den aktuelle Kiwibutikken forteller at det var en ansatt som laget plakaten på eget initiativ.

— Han fikk ikke tillatelse om å gjøre det, men er en entusiastisk Tottenham-supporter som er veldig glad i fotball og liker å spøke, sier Koppen.

Han forteller at de bare har fått positive reaksjoner på plakaten av kundene.

— Folk synes det er morsomt, heldigvis. Men vi kan ikke si at det representerer Kiwis syn. Derfor blir den tatt ned, sier Koppen på telefon fra butikken.

Kom opp igjen

En halvtime senere ringer Koppen tilbake.

— Vi kommer til å henge plakaten opp igjen. Etter en diskusjon blant de ansatte, kom vi frem til det. Det var såpass mange positive reaksjoner på den, sier han, og legger til.

— Det blir ikke på vegne av Kiwi, men av de ansatte her på butikken. Egentlig er det bare morsomt, forteller han.

Kiwibutikken i Solheimsviken har hengt opp en liten advarsel til de besøkende kundene. Det er ikke tillatt med Suarez-drakter, fordi de ansatte ønsker ikke å bli bitt.
2211-tipser