Tirsdag denne uken ble det klart at det var norske Franciska Rogne som ble funnet død ved det indiske vintersportsstedet Gulmarg i Kashmir. Da hadde 26 år gamle Rogne vært savnet siden 8. januar.

Rundt klokken 17 fredag ettermiddag kom kisten, sammen med noen eiendeler, til Bergen lufthavn. Franciskas far og mor tok imot kisten på flyplassen, og fulgte den til Haukeland. Kisten ble sendt fra New Dehli, via Amsterdam til Bergen.

— Det er greit å få kisten på plass. Hovedsaken er at hun er funnet, sier Franciskas far, Knut Rogne.

Begravelsen vil finne sted neste fredag klokken 12 i Birkeland kirke.

Funnet etter 105 dager

Bergenskvinnen reiste til Gulmarg i Kashmir ved nyttår og hadde planlagt å være der i tre måneder for å kjøre snøbrett. En medturist var den siste som snakket med henne dagen hun forsvant. Rogne dro fra hotellet med snøbrettet under armen, og mens hun var ute blåste det opp til uvær.

Det ble satt i gang et omfattende søk. På grunn av svært dårlig vær i området måtte indiske myndigheter i en periode legge redningsaksjonen på is. I slutten av mars, da værforholdene begynte å bli bedre, og snøen var i ferd med å smelte, gjenopptok myndighetene søket. 105 dager etter at hun først ble meldt savnet, ble Rogne funnet omkommet.

Ifølge indisk politi ble Franciska Rogne funnet død i en bekk. Hun var ikke tatt av ras, men har trolig falt ned i en elvesprekk dekket av snø.

Franciska Rogne ble bekreftet omkommet tidligere denne uken. Fredag kom kisten hjem til Bergen.
PRIVAT