En kiropraktor i 50-årene er dømt til ni måneders fengsel for å ha befølt to kvinnelige pasienter på en klinikk i Bergen sentrum. Retten er av den oppfatning at handlingen faller inn under betegnelsen seksuell omgang, skriver BA.

Retten er «ikke i tvil om at tiltaltes handling var seksuelt motivert».

Mannen må også betale en av pasientene 50.000 kroner i oppreisning.

Anmeldt av to kvinner

I retten fortalte den ene kvinnen at mannen befølte henne på brystene og i underlivet da de to var alene i lokalet. Hun fortalte også at hun var redd for å bli voldtatt.

Retten mener det er «svært spesielt at kiropraktoren tok imot en ikke-akutt pasient alene på klinikken en lørdagsformiddag, behandler henne i intime områder og med bruk av massasjeolje i over en time uten å ta betaling for det».

Kvinnen anmeldte mannen, noe som førte til at en ett år gammel sak mot den samme kiropraktoren ble gjenopptatt. Også denne kvinnen hadde anmeldt kiropraktoren for beføling av bryster og underliv, skriver BA.

En tredje kvinnelig pasient som vitnet i retten fortalte at hun også reagerte på at behandlingene etter hvert fikk større preg av massasje i intime områder.

Nektet straffskyld

Kiropraktoren nektet straffskyld, og forklarte i retten at all berøring hadde vært i behandlingsøyemed.

— Alt er gjort i beste mening, og har ingenting med beføling å gjøre. Hele saken er helt absurd for meg. Jeg skjønner ikke hvorfor dette har skjedd, sa han i retten, ifølge BA.

Om mannen får fortsette som kiropraktor, blir opp til Helsetilsynet.