• Vi får bare positive tilbakemeldinger. Det står ikke lenger noen og henger her nede, og gamle folk føler seg trygge på å gå her, sier Anette Kjempenes gjennom kioskluken på Danmarks plass.

— Kiosken åpnet fire dager før flommen i november, og du skulle sett hvordan det var her da. Vi gikk til knærne i vann og kjøleskapet seilte rundt. Jeg kan forstå hvordan det må ha vært for de der nede, sier hun og henviser til tsunamikatastrofen.

— Vi måtte få nytt gulv og vegger og holde stengt i tre uker.

Skryt til kommunen

Narvesenkiosken, som holdt til i lokalene før, pakket sammen rundt 1985, mener hun. Men de hadde bare en luke ut til publikum. I dag kan du komme innenfor og fylle ut tippekuponger, spise en lunsjrett eller det Anette påstår er byens desidert billigste bagetter, hvis du ikke heller vil sjekke e-posten på internett.

— Og så må jeg skryte litt av kommunen når jeg nå har sjansen. De kommer her 2-3 ganger i uken og holder det fint, tømmer bosskorger og skifter lyspærer, forteller kioskdamen fornøyd.

Ikke mate duene

Men hvis Anette skulle ønske seg noe fra publikum så var det at de ikke matet duene. Ganske mange duer holder til i undergangen, og det blir ikke færre når folk kommer og mater dem, sukker Anette.

Umar Awal fra Asbjørnsens gate er fast gjest på internettkafeen i lokalet. Han besøker stedet to til tre ganger i uken, fordi han skal sjekke e-posten sin og skrive ut saker fra nettet. Umar har pc hjemme, men mangler skriver.

— En viktig grunn til at jeg går her er at de er så hyggelige, sier Umar.

HYGGELIG: - Jeg tror folk synes det er kjekt at det er liv her nede i undergangen igjen, sier Anette Kjempenes.
TRUDE HAUG