ANDREAS BRATHOLMEN

Det ligger nå en liten landsby med 28 telt utenfor Bergen Kino. Der har de slått leir de som vil ha premiere billetter til den nye Ringenes Herre filmen, men de fleste er ikke der bare for billetter.

Ikke bare for billettene

Frode Taule forteller til bt.no at det er ikke bare for billettene folk gir opp en varmt hjem for ett kaldt telt. -Det er også fordi det er godt samhold og miljø her. Vi har felles interesser å diskutere.

Filmene underkastes en nådeløs kritikk i teltene. Det som er bra, det de misliker og det de ville ha forandret i filmene.

De som bare skal ha billetter kommer søndag

— De som kommer kun for billettene kommer ikke før søndag, forteller Frode. Han har lest Ringenes Herre bøkene i 10 år nå, men finner dem fortsatt spennende.

På kafeen Nye Facil kjøper de varm mat og går på toalettet frem til klokken fem om morgenen. Dusjing foregår på Sentralbadet.

Uskrevne regler

De har ett sett med uskrevne regler her kan Jarle Nilsen fortelle. Han har overnattet i telt siden tirsdag og er nummer 17 i køen.

— Hvis man er borte lenger enn en halv time mister man plassen sin i køen, men dersom man dusjer kan man få opp til en time. Akkurat nå er det ingen strenge kontroll på hvem som følger reglene for å holde sin plass i køen til punkt å prikke, men jo nærmere vi kommer desto strengere blir det, forklarer Nilsen.

De fleste i køen savner nok en god seng, men varmeapparat med gratis strøm fra Bergen Kino, hjelper på.

HERRENES LANDSBY: Utenfor Bergen Kino har en hel landsby med mer enn femti mennesker vokst opp. FOTO: ANDREAS BRATHOLMEN