Torsvik er svoren "Ringenes Herre"-entusiast, i likhet med alle de andre som har slått rot i teltleiren utenfor Konsertpaleet.

Fikk ikke skolefri

Søndag ettermiddag lå en fanskare på 160 ungdommer i organisert kaos og ventet. Mandag morgen, presis klokken åtte, slippes billettene til film nummer to i trilogien, "To Tårn". Dét er gode tidender.

— Jeg kunne gjerne kommet tidligere, men jeg fikk ikke fri fra skolen før, sier Torsvik. Som nummer én i køen er han garantert å få billetter til premieren natt til 18. desember. Men er den verdt ti iskalde døgns ventetid?

— I forhold til boken er nok filmen tragisk. Det er det sosiale her som er viktig. Vi spiller musikk og rollespill, prater og leser, sier Torsvik.

De beinharde køgjengerne har en ents tålmodighet og ser ikke ut til å ha fått banesår av det harde livet under åpen himmel. De regner med at det vil møte opp nesten dobbelt så mange mennesker de siste timene før Konsertpaleet åpner mandag. Hittil har ikke politiet hatt noe å utsette på de stridskledde ynglingene.

— Vi har ikke fått noen klager. Det må være lov å kose seg, sier vaktsjef Bernt Alnæs ved Hordaland politidistrikt.