«GumKeeper» er en liten forpakning i papp hvor man kan lagre brukt tyggegummi og snus. På den måten slipper man å gå bort til bosskorgen under filmen, eller verre; spytte snusen på gulvet og kline tyggisen under stolen.

Mye snusspytting

— Dessverre er det en del som har for vane å spytte snus på gulvet. Dette er det bare blitt mer og mer av de siste årene. Forhåpentligvis kan vår nye «GumKeeper» hjelpe, sier markedsdirektør Elisabeth Halvorsen ved Bergen Kino.

Det er plass til ti brukte tyggegummier og snusporsjoner i en «GumKeeper», og snus- og tyggislagreren kan puttes i lommen eller vesken til den er full. Forpakningen skal være lett tilgjengelig ved inngangen til alle kinosalene og vil være gratis for publikum.

Stadig flere snuser

— Både ansatte og publikum synes det er fryktelig ekkelt å se eller tråkke på brukte snusklumper og gammel tyggis. Det er helt uforståelig at folk bare spytter ting på gulvet, sier Halvorsen.

Markedsdirektøren tror økningen i snusforsøpling har sammenheng med at forbruket av snus har økt. Hun viser til tall fra AC Nilsen som viser at snussalget økte med drøyt 119 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode for ett år siden, noe som utgjør en vekst på 30,7 prosent. Det ble også solgt tyggegummi for 532 millioner kroner i 2006.

— Det er særlig mange unge som snuser, og kinopublikummet er relativt ungt. Folk spytter snusen nærmest overalt, sier hun.

HER ER DEN: Snart får du en slik gratis når du går på kino. I denne kan du lagre opp til ti brukte snusporsjoner og tyggiser.
BERGEN KINO