Trond Nygard-Sture

Gard Steiro

Tor Olav Mørseth

Sammen med kickbokseren Bård Trones etablerte han i 1996 Bergen Vaktvesen AS, et selskap som leier ut dørvakter til barer, nattklubber og hoteller.

De hevder de er den største aktøren på dørvaktmarkedet i landet. Bergensere kan i dag knapt bevege seg i sentrum nattetid uten å støte på kraftige menn med vaktvesenets ovale logo på brystet.

På hjemmesiden til selskapet er det et bilde av en gorilla med påskriften «Har du rett verktøy til jobben…?»

I fjor omsatte Bergen Vaktvesen for over seks millioner kroner. De siste årene har det begynt å tjene penger. I fjor ble overskuddet 345.000 kroner. I høysesongen er om lag 100 personer på lønningslisten.

Inntil for et halvt år siden var Simonnæs styreformann i selskapet. Da ble han vanlig styremedlem, en posisjon han trakk seg fra for et par uker siden. Han har i perioder vært blant de faste dørvaktene på utestedet Metro.

Det utestedet er det største i Sinco Gruppen, hovedsakelig eid av Espen Galtung Døsvig. I gruppen finnes også Fusion, Café Clue og Soho. Simonnæs forteller at han er teknisk ansvarlig for utelivsgrupperingen.

Andre store dørvaktkunder er Olav Thon Gruppen med The Scotsman, Portofino og en rekke hotell, samt Rick's Gruppen med sine utesteder.

Privatøkonomien har han også orden på. Nettoinntekten var på 866.100 kroner i fjor. Året før lå den omtrent like høyt.

Simon Simonnæs er en mann med gode kontakter og ressurser, noe han fikk bevist i sommer. Da ble tre dyre biler stjålet fra bilselger Arild Granheim. Etter at Simonnæs ble satt på saken, dukket to av bilene opp igjen.

— Det er utrolig hvor langt en kommer med å snakke sunn fornuft til folk, sa Simonnæs til BT den gangen.

Den 26-årige biltyven stakk mot Danmark med den siste bilen. Dit kom han aldri. Det endte med en dødsulykke på motorveien utenfor Halmstad i Sverige.

Simonnæs sier han nå er på vei ut av dørvaktyrket. På grunn av lange arbeidsdager og mye stress, sier han.

Isteden skal ha konsentrere seg om eiendomsutvikling. De siste månedene har han sammen med mangemillionæren Espen Galtung Døsvig drevet Fjellsiden Eiendom AS. Så langt eier selskapet Ole Eides gate 5 i Sandviken for 1,85 millioner kroner. Simonnæs eier halvparten av selskapet. Sinco eier resten.

I januar i år ble Bergen Vektervesen AS opprettet. Her er 29-åringen styreformann.