LOTTE SCHØNFELDER

De bergenske buekorpsgutter og -jenter hadde imidlertid forberedt seg godt. De leverte en perfekt presentasjon på arenaen foran 10-12.000 tilskuere, blant dem ordfører Ingmar Ljones og alle de andre spesielt inviterte. Dessuten var selvfølgelig fjernsynet på plass, og sendingen ble sett av over 10 millioner mennesker. Det bergenske innslaget var meget populært, og det morsomme var at hver gang trommeslagerne begynte en ny marsj, ble det full jubel på tribunene.

600.000 skuelystne Forberedelser var det mange av også i går — og venting. Men der var jo litt av hvert av paradedeltakere å se på; i Østen kan de dette med kostymer, dekorering og morsomme innslag. Da paraden snodde seg ut fra arenaen, stod 600.000 skuelystne og ventet langs ruten gjennom byens gater. Hongkong-kineserne er veldig hyggelige, meldes det, men vi håper det ikke bare var for å være hyggelig at der var stor respons på innslaget fra Bergen, med kinesiske hurrarop og jubel.

Begeistring Til gjengjeld hadde bergenserne lært å rope ut ordene: Kung Hei Fat Choi! (Godt nytt år!) Det vakte selvfølgelig også stor begeistring blant feststemte kinesere. Men gode bergensere lar seg ikke vippe så lett av pinnen. «Omtrent som 17. mai hjemme» - men innrømmelsesvis mye, mye større.

De norske beboerne i Hongkong var også storlig begeistret for det bergenske innslaget. Det var en stolt gjeng som viste seg som ambassadører for Bergen.

Men så var det over i sivilt tøy og ut for å spise på en pizzarestaurant. «Nå er buekorpsguttene og -jentene lei av kinamat! Nå skal det være ekte norsk mat med McDonald's og Pizza Hut!» meldte vår kontakt Arvid Bauge i går ettermiddag.

PARADEN: Over 600.000 skuelystne stod langs ruten da de bergenske buekorpsguttene –og jentene paraderte i Hongkongs gater FOTO: TRULS LØTVEDT