– Vi har hørt om kjempekøer, men vi har ingen forklaring på det, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt om køene fra Arna mot Voss.

Skyldes Voss cup

Det har imidlertid veitrafikksentralen i Hordaland.

– Det har vært stor utfart i hele dag på grunn av Voss cup. Det største problemet er at det er trangt i Voss sentrum, og det skaper kø, sier vakthavende ved veitrafikksentralen.

Se oppdaterte veimeldinger her!

Ved Skjersholmane fergeleie på Stord, har det vært kilometerlange køer i ettermiddag. Årsaken er at den undersjøiske Bømlafjordtunnelen er stengt på grunn av tidligere ras inne i tunnelen. Det skal være gratis ferge for den stengte tunnelen fra 11. juni og tre uker fremover.

Timelang kø

Tre ferger går i skytteltrafikk mellom Skjersholmane og Valevåg, men dette er likevel ikke nok til å ta unna trafikken.

– Det er ca en time ventetid på Skjersholmane. På den andre siden er det ikke meldt om køer, opplyser vakthavende ved veitrafikksentralen klokken 20.00.

Bilbeltekontroll

I tillegg har Statens vegvesen en stor trafikkontroll på vei mot Voss, men veitrafikksentralen har ikke fått melding om problemer på grunn av den.

Avdelingsingeniør i Statens vegvesen, Frode Prestegård, er en av de som har veivet inn folk på vei til Voss fredag.

— Vi kontrollerer bilbelter, og det er viktig kontroll fordi det er mye folk med barn i bilen som skal til Voss cup, sier Prestegård.

Ved seks-tiden var det bare et par stykker som hadde fått forelegg.

— De eneste som er tatt uten bilbelte har vært tungransportsjåfører. De med barn i bilen har vært veldig flinke, sier Prestegård.

Vegvesenet kommer til å være på plass også når Voss cup er over på søndag.

— Dette er noe vi pleier å gjøre hvert år, men i fjor var vi ikke her, og da ble vi etterlyst av veldig mange, sier Prestegård.

TIME VENTING: Du må stå i kø ca en time, før du kommer deg på ferga på Skjersholmane.
Gunnar Norby (MMS)
STENGT TUNNEL: Bømlafjordtunnelen er stengt, og køene ved Skjersholmane fergeleie har vært kilometerlange fredag kveld.
Gunnar Norby (MMS)
Skjersholmane fergekai klokken kvart på åtte fredag kveld.