Både tiltalte (38) og vitnet (34) han møtte på gangen på Tinghuset, har tilknytning til Hells Angels i Oslo. Dette vitnet ble i september dømt i samme sak; kidnapping og vold mot mannen for to år siden.

Da det var mannens tur til å forklare seg, var han borte. Senere viste det seg at det 28-årige kidnappingsofferet ikke taklet møtet med sin egen kidnapper, og hadde flyktet ut av Tinghuset.

Aktor, politiadvokat Sidsel Isachsen, fikk ikke svar da hun ringte ham.

— Han følte frykt

Senere på formiddagen greide imidlertid politiet å få overtalt ham til å møte på Tinghuset igjen. Etter lunsj var han klar utenfor rettssalen.

Men da Isachsen noen minutter senere på nytt stakk hodet ut for å kalle ham inn, var han borte igjen.

Politiet fikk tak i ham nok en gang, og etter å ha forsikret ham om at politiet skulle passe på ham, dukket han opp med tre polititjenestemenn.

— Han har sagt at ingen har truet ham, men han følte likevel frykt. Det er ikke vanskelig å forstå det, tatt i betraktning hva han har opplevd, sier Isachsen.

Elektrosjokkpistol

Bakgrunnen for saken er at 28-åringen lånte rundt 15.000 kroner til narkotika av tiltalte for fem-seks år siden.

Da han traff på de to Hells Angels-tilknyttede mennene i en leilighet på Voss i april 2002, ble han beordret til å kle av seg for å vise om han hadde penger på seg. Det hadde han ikke. Da ble han beordret ut i sin egen bil. Med 34-åringen ved siden av kjørte han bilen til Bergen. I Arna forflyttet de seg over til lasterommet på varebilen 38-åringen kjørte i, like bak. Der ble han slått i ansiktet, før han ble bundet fast til gulvet, fikk tape over munnen og en elektrosjokkpistol kjørt inn i lysken av 34-åringen.

Han ble deretter kjørt til motorsykkelklubben Unions klubblokaler ved Nesttun. Der fikk han en sovepose, et glass vann - og måtte ligge bundet i bilen natten over.

- Skalv av redsel

Tidlig på morgenen greide han å komme seg fri, og fikk tatt seg bort til et hus i nærheten. Kvinnen som tok hånd om han fortalte i retten i går at han skalv og virket fryktelig skremt.

34-åringen ble i september dømt til 10 måneders fengsel for kidnapping, vold og en del andre forhold.

Retten skal nå ta stilling til om også 38-åring var delaktig i kidnappingen. Ifølge offerets forklaringer til politiet og under rettssaken i høst, spilte mannen en sentral rolle. I retten i går var offeret mer usikker, og hadde også glemt enkelte ting.

Den 38-årige tiltalte avviser at han var med på kidnappingen. 34-åringen tok på seg all skyld for det som skjedde i sin vitneforklaring.

- HAN FØLTE FRYKT: - Han ga uttrykk for at ingen truet ham, men han følte likevel frykt. Det er ikke vanskelig å forstå det, tatt i betraktning hva han har opplevd, sier politiadvokat Sidsel Isachsen. Til høyre forsvarer Arild Langenes.<br/>Foto: BJØRN ERIK LARSEN