Eier Hilde Asphaug har nettopp flyttet fra Bergen til Tønsberg, og hadde planlagt at ponnien hennes skulle komme etter fredag.

— Da stallmesteren kom opp på beitet tidlig torsdag morgen, fant han ikke ponnien noe sted. Han kjørte rundt og lette, men uten hell. Senere har vi blitt gjort oppmerksom på at den er kidnappet, sier stalleier Jan-Otto Rasmussen til bt.no.

Ponnien, som er en blanding mellom Shetlandsponni og Nordlandshest, er ikke mye verdt i kroner og øre. Eieren frykter likevel at kidnapperen vil prøve å selge eller slakte henne.

Navnga kidnapperen

Asphaug anmeldte tyveriet på politikammeret i Tønsberg torsdag. Hun navnga en person hun mistenker for å ha tatt med seg Tanita - mannen som i sin tid var med på å kjøpe ponnien, men som siden ga sin del til Asphaug som er den formelle eieren.

Det er usikkert hva mannen ønsker å oppnå med kidnappingen, da han ikke svarer på telefonen.

Politiet somler

Så langt har ikke politiet i Tønsberg fulgt opp anmeldelsen.

Politiførstebetjent Per Størksen ved Fana politistasjon sier at de har hørt om saken, men at der er lite de kan gjøre før de formeldt overtar ansvaret fra etterforskerne i Tønsberg.

Da bt.no ringte Tønsberg-politiet torsdag kveld, fikk vi vite at ansvarlig for saken var gått hjem og de ikke kom til å gjøre mer med saken før fredag. Da er transporten til Tønsberg alt dratt.

Etterlyst: Den 12 år gamle ponnien Tanita ble stjålet fra beitet i Blomsterdalen natt til i dag. Hun er pintofarget brun og hvit og ifølge eieren, veldig snill. <br/>Foto: Privat