RUNE CHRISTOPHERSEN

Høsten 2003 bestemte de to mennene seg for å ta et oppgjør med to tenåringer i Fana. De bortførte sine to ofre og tok dem med på en kjøretur. Da saken kom for retten, forklarte den ene, en 19-åring, at han ble tvunget til å spille russisk rulett i bilen.

Lekte katt og mus

— Det sa klikk. Så sa det klikk en gang til. Jeg så livet mitt passere revy, fortalte han.

Kameraten, som bare var 16 år, ble også truet med våpen.

— De sa jeg måtte velge mellom å bli skutt i hånden eller kneet, forklarte han.

En 22 år gammel mann som ble etterlyst for kidnappingen, lekte i over en uke katt og mus med politiet. I et intervju med BT sa han at han ikke ville melde seg for politiet før han fikk garanti for at han ville slippe varetektsfengsling.

— For to år siden ble jeg fengslet og dømt i en narkotikasak, og ble sittende 14 dager i isolat. Etter det har jeg fått fullstendig angst for å bli sperret inne, sa mannen til BT i fjor høst.

Tatt på McDonalds

Fire menn ble tiltalt. Tidligere i år ble to av dem, 22-åringen og en 24-åring, dømt til henholdsvis 18 og 9 måneder ubetinget fengsel for frihetsberøvelse, vold og trusler.

Men de to rakk ikke å starte soningen før de igjen ble tatt for forbrytelser. I begynnelsen av desember ble de pågrepet på McDonalds, siktet for befatning med narkotika. I en leilighet i sentrum som blant andre 24-åringen disponerer, fant politiet amfetamin. Det skal også være gjort flere andre beslag av stoff som politiet mener kan knyttes til de to mennene.

Begge ble varetektsfengslet i fire uker. 24-åringens forsvarer, advokat Jon Håkon Hegdahl, sier at hans klient benekter befatning med stoffet. 22-åringens forsvarer, advokat Reidar Andresen, vil ikke kommentere saken.