En kvinne i 20-årene er dømt for å ha slått og sparket to kvinner. Voldsepisoden skjedde en lørdagskveld i oktober i 2007, men saken kom først opp i Bergen tingrett like før jul, altså over to år senere.

Slåsskampen mellom de tre kvinnene oppsto etter at de tilfeldigvis passerte hverandre utenfor hotell Neptun. Ifølge den domfelte skal de to kvinnene ha kommet med nedsettende karakteristikker om hvordan hun gikk kledd. «Her går vi ikke kledd som en hore», skal blant annet ha blitt sagt.

Bokser på høyt nivå

Kvinnen, som egentlig var på vei vekk fra stedet, snudde og løp mot kvinnene. Hun slo begge kvinnene flere ganger i ansiktet med knyttet hånd. En av dem ble sparket i ansiktet, den andre i hofte og mage.

Den domfelte har drevet med kickboksing og boksing på høyt nasjonalt nivå, og hadde ifølge vitner et solid overtak i slåsskampen. Kvinnene prøvde å forsvare seg, men lyktes ikke.

For en av kvinnene resulterte slåsskampen med kutt i overleppen, hevelse i ansiktet og smerter i en tann. Den andre begynte å blø neseblod, og begge ble påført betydelige smerter og var sykmeldt i flere dager. Kickbokseren var tiltalt for å ha sparket den ene kvinnen i ansiktet med en stiletthæl, men dette fant ikke retten bevist.

Slo mot hodene

Slåsskampen ble først avbrutt da to menn kom til for å skille kvinnene. Retten mener at kvinnen visste hva hun gjorde da hun angrep kvinnene. Handlingene medfører i utgangspunktet ubetinget fengselsstraff. Aktor hadde på forhånd bedt om fengsel i 90 dager, hvorav halvparten skulle gjøres betinget.

At hun slo og sparket kvinnene i hoderegionen, er straffeskjerpende fordi skadefølgene lett kunne ha blitt verre. «Det er også straffeskjerpende at tiltalte har benyttet sine kampsportferdigheter til å påføre de to fornærmede betydelig smerte. Det må stilles krav til kampsportutøvere om besinnelse i slike situasjoner», heter det i dommen.

Dømt til samfunnsstraff

Retten mener likevel at provokasjonen og ærekrenkelsen som kvinnen ble utsatt for, teller sterkt formildende. Hennes unge alder på gjerningstidspunktet, og at behandlingstiden på straffesaken har vært såpass lang, teller i samme retning. Retten dømte derfor kvinnen til 87 timer med samfunnstraff.