Rundt 40 personer hadde møtt opp på Askøy for å minnes Kevin Daae Berland og Silje Stamneshagen som mistet livet under terrorangrepet i 2011.

— For AUF i Hordaland var ikke Silje og Kevin to medlemmer. De var gode venner og viktige bidragsytere. Og tapet av dem og de andre tre har etterlatt seg stor sorg og store hull i organisasjonen, sa Linn Kristin Engø, leder for AUF i Hordaland i sin tale.

- Skal kjempe videre

Hun fortalte om Siljes engasjement for miljøet, og om hvordan Kevin, til tross for sin unge alder, allerede engasjerte seg for ruspolitikk og skolepolitikk. Også de andre ungdommene fra Hordaland som mistet livet på Utøya ble nevnt i talen.

— Min generasjon har store og viktige oppgaver fremfor seg. For Silje skal vi kjempe mot klimakrisen verden står på randen av. For Tarald skal vi gjøre vårt beste for å sørge for et mer rettferdig Europa. For Kevin skal vi kjempe for at alle unge føler seg inkludert og ikke ender opp i rusavhengighet. For Monica skal vi gjøre vårt beste for å utrydde mobbing i skolen. Og for Tore skal vi aldri gi opp kampen for en verden hvor menneskers muligheter ikke avgjøres av hvor mye penger du kan gå god for, sa Engø.

Mange la ned roser på minnesmerket på Kleppestø, og seremonien ble avsluttet med «Til ungdommen» av Nordahl Grieg.

Markeringen på Askøy er en av mange minnemarkeringer over hele landet i dag.