— Som gammel sirkushest reagerer man når man ser at det er ganske enkle ting som kan rettes på, sier Tertnes' nye keepertrener. Fra tribunen har han sett de to Tertnes-målvaktene Sakura Hauge (21) og Malene Solheim (24) til tider gjøre enkle feil som har kostet laget dyrt.

— Som målvakt er man enten helt eller syndebukk. Enkelte mener at 40-60 prosent av resultatet i en håndballkamp kan tilskrives målvaktene. Men det er jo nettopp derfor det er så gøy å være keeper, sier Stankiewicz.

Startet på null

Etter et håndballfritt år innledet han samarbeidet med Tertnes i sommer. Da startet han fra begynnelsen.

— Det var et behov for grunnutdannelse. Grunnteknikk er en terpesak, så jeg fokuserte på hvor viktig det er. Man må bare terpe og terpe slik at man til slutt bare gjør det automatisk, sier den tidligere landslagskeeperen for Sverige.

Tertnes-trener Tore Johannessen ga selv beskjed om at han ønsket Stankiewicz med i trenerteamet. Han er overbevist om at jobben den tidligere Fyllingen-spilleren gjør med Tertnes' keepere, er riktig.

— Hvis de har potensial til å nå høyere, så vil de gjøre det med den måten vi jobber på nå, sier han.

Også Tertnes' førstekeeper, Sakura Hauge, tror keeperduoen blir styrket av Stankiewiczs tilstedeværelse. Men å tro at man får se et resultat allerede i dagens serieåpning mot Byåsen, er ikke sannsynlig, ifølge Hauge.

Gidder og tåler

- Jeg tror vi vil merke en utvikling etter hvert, men det tar tid, det er min erfaring fra tidligere, sier Hauge.

Hun har flere landskamper for aldersbestemte landslag, og drømmer om en karriere på A-landslaget.

— Bare tiden vil vise hvor langt hun når. Det avhenger av hvor mye man gidder å jobbe og hvor mye motbakke man tåler, sier Stankiewicz. Han har foreløpig brukt mye tid på å forandre innstillingen til de to målvaktene.

— Vi har snakket mye om «attityd». Man må være litt hoven og ovenpå, og forlange mye av sine forsvarsspillere. Desto «kaxigare» de blir, desto bedre. Det er de som tar for seg som blir best, ikke de som står med luen i hånden. Jeg var helt jævlig selv, bare spør de på Fyllingen, humrer Stankiewicz.

Har forsterket i flere ledd

Tertnes har styrket bemanningen rundt laget med flere personer før årets sesong. Blant annet har kappgjengeren Trond Nymarks tidligere trener, Roger Gjelsvik, fått en mer sentral rolle i trenerteamet. Dermed får hovedtrener Tore Johannessen og hjelpetrener Mette Davidsen mulighet til å konsentrere seg mer om det som skjer på banen.

— Flere har fått en liten rolle som gjør at Mette og jeg kan konsentrere oss om det som begrenser seg til selve håndballen. Vi kan bruke vår tid på å få det til å fungere på banen, og slipper å tenkte på formkurver og andre ting, sier Johannessen.

BIRGITTE B. LYGRE